Minen van cryptocurrency verschuift naar de grotere spelers

//Minen van cryptocurrency verschuift naar de grotere spelers

Minen van cryptocurrency verschuift naar de grotere spelers

Het binnenhalen van Bitcoin (BTC) door middel van het uitvoeren van lastige rekensommen worden steeds minder winstgevend, blijkt uit een door Diar verschenen artikel. Alhoewel er voor meer waarde aan BTC is binnengehaald in het eerste kwartaal van 2018 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017, zien de miners hun winst teruglopen.

30% meer waarde

Personen die BTC hebben gemined in de eerste drie kwartalen van 2018 hebben gezamenlijk $4.7 miljard (€4.1 miljard) weten binnen te halen. Ten opzichte van 2017 is dit $1.4 miljard (€1.2 miljard) meer, ofwel een stijging van 30% in waarde. Op dit moment weten alle miners 54.000 Bitcoins per maand binnen te halen.

Toch minder winstgevend

Toch wordt dit proces steeds minder winstgevend voor de ‘kleine spelers’. Dit doordat de elektriciteitsprijzen in de afgelopen tijd nog steeds stijgend zijn en het minen van BTC veel stroom kost. Het minen van Bitcoins is, althans voor nu, verhuisd naar de grotere spelers met diepere zakken.

Ook grote bedrijven moeten zich aanpassen

Ook voor grote bedrijven is het nodig om aan te passen. Zo heeft bijvoorbeeld de Chinese Miner Bitmain die in 2018 95 procent van zijn inkomsten ontving uit de verkoop van geminde cryptocurrency, verschillende pools in de VS geopend om het netwerk winstgevend te houden voor miners.

Handelsvolume blijft groeien

Toch blijft het handelsvolume van de BTC stijgen. Vergeken met dezelfde periode in 2017, is het handelsvolume van de BTC momenteel $5.4 miljard (€4.7 miljard), ten opzichte van $4.6 miljard (€4.0 miljard) in 2017 op het handelsplatform Coinbase.

Bron Newsbit

By |2018-10-10T18:00:44+00:00oktober 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie