Miljoenen dollars aan Bitcoin, betaald aan ransomware hackers die vorige maand de belangrijkste brandstofpijpleiding aan de Amerikaanse oostkust platlegden, zijn teruggevonden, zo maakte het ministerie van Justitie maandag bekend.

Korte feiten:

Bitcoin ter waarde van ongeveer 2,3 miljoen dollar werd teruggevonden van de groep die verantwoordelijk werd gehouden voor de aanval op exploitant Colonial Pipeline de eerste inbeslagname die werd ondernomen door de nieuw opgerichte DOJ digitale afpersing taskforce.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Na een soortgelijke ransomware aanval op vleesproducent JBS, vertelde Karine Jean-Pierre, hoofd plaatsvervangend perssecretaris van het Witte Huis, de verslaggevers een dag eerder: “President Biden is al begonnen met een snelle strategische herziening om de toegenomen dreiging van ransomware aan te pakken om vier lijnen van inspanning te omvatten … inclusief het uitbreiden van cryptocurrency analyse om criminele transacties te vinden en te vervolgen”.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde consumenten nieuwswebsite Comparitech publiceerde onlangs haar jaarlijkse rapport over cyberveiligheid, waaruit bleek dat vier Centraal-Aziatische landen tot de 15 minst cyberveilige ter wereld behoren. Die landen zijn Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië, met Tadzjikistan als de minst veilige in de wereld.

Bitvavo

Aangezien het minen van cryptocurrency’s blijft groeien in Kazachstan, te midden van een aanhoudende repressie tegen de industrie in China, zal de veiligheid van miningoperaties in Centraal Aziatische landen steeds belangrijker worden.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).