Investeerder Bill Miller zet groot in op Bitcoin door 50% van zijn persoonlijke vermogen te alloceren aan BTC en gerelateerde aandelen.

Investeerder Bill Miller is bullish op Bitcoin (BTC) ondanks dat de cryptocurrency begin januari 2022 een meerdere maand dieptepunten onder de $40.000 raakte.

Miller beschouwt zichzelf niet langer slechts als een “Bitcoin-waarnemer”, maar eerder als een echte Bitcoinstier, zoals hij afgelopen vrijdag zei in een WealthTrack interview.

De miljardair investeerder heeft nu 50% van zijn vermogen in Bitcoin en gerelateerde investeringen in grote bedrijven in de sector zoals Michael Saylor’s MicroStrategy en BTC mining bedrijf Stronghold Digital Mining. Miller was een vroege Amazon investeerder en bezit bijna 100% van zijn portefeuille in Amazon, merkte hij op.

Maak een account of ga naar trading bot.

Miller kocht zijn eerste Bitcoin in 2014 toen BTC rond de $200 werd verhandeld en kocht vervolgens een “beetje meer” toen het $500 werd. De belegger kocht het jarenlang niet totdat BTC kelderde naar $ 40.000 nadat het in april 2021 rond de $ 66.000 had gestaan, zei hij.

“Deze keer begon ik te kopen rond $ 40.000, naar beneden van $ 66.000 en de redenering was dat er veel meer mensen zijn die het gebruiken, er komt veel meer geld binnen uit de durfkapitaal wereld,” verklaarde Miller, eraan toevoegend dat hij een “redelijke hoeveelheid kocht in de $ 40.000 range.”

De miljardair belegger merkte op dat hij Bitcoin ziet als een “verzekeringspolis tegen een financiële catastrofe”, maar ook als een krachtig beleggingsinstrument dat het goud heeft overvleugeld. Hij wees ook op de schaarste van Bitcoin, wat betekent dat er slechts 21 miljoen Bitcoin kunnen worden gecreëerd.

Terwijl hij op gerelateerde markten tot 50% in BTC stak, raadde Miller individuele beleggers aan om ten minste 1% van hun vermogen in Bitcoin te steken, verklarend:

“Ik denk dat de gemiddelde belegger zichzelf moet afvragen wat je in je portefeuille hebt dat zo’n track record heeft – nummer één; is zeer, zeer ondergewaardeerd; kan een dienst van verzekering tegen financiële catastrofe bieden die niemand anders kan bieden; en kan tien keer of vijftig keer omhoog gaan. Het antwoord is: niets heeft zo’n track record.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Miller viert nu zijn 40-jarig jubileum in de beleggingswereld en is momenteel chief investment officer bij Miller Value Partners, een bedrijf dat hij in 1999 oprichtte toen hij bij investeringsgigant Legg Mason werkte. De legendarische belegger is bekend voor het verslaan van de S&P 500 gedurende 15 opeenvolgende jaren met Legg Mason, waar hij naar verluidt tot $ 70 miljard controleerde.

Miller’s belangrijkste fonds, Legg Mason Capital Management Value Trust, verloor twee derde van zijn waarde als gevolg van een financiële crisis tegen het einde van 2008.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.