Bitcoin is een financieel instrument tegen het massaal drukken van fiatvaluta’s en daarom bezit Barry Sternlicht er een aantal.

Ondanks dat hij zegt dat het “crazily volatile” is, heeft de Amerikaanse miljardair Barry Sternlicht toegegeven dat hij persoonlijk heeft geïnvesteerd in bitcoin. Daarnaast heeft hij ook nog wat bezittingen van het op één na grootste digitale activum – ether.

Waarom bezit hij crypto?

Barry Sternlicht – mede-oprichter van het investeringsfonds Starwood Capital Group – stelde in een recent interview met CNBC dat bitcoin een financieel instrument is dat kan helpen tegen het massaal drukken van fiatvaluta’s. In tegenstelling tot de traditionele door de overheid uitgegeven munten, heeft de digitale asset een vooraf bepaalde maximale voorraad van 21 miljoen ooit te bestaan, wat Sternlicht heeft aangespoord om er een aantal te kopen:

“De reden dat ik bitcoin bezit is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond nu geld aan het drukken is tot het einde der tijden. En dit is een eindige hoeveelheid van iets en het kan wereldwijd worden verhandeld.”

Toch lijkt de 60-jarige miljardair geen BTC-maximalist te zijn, bijvoorbeeld door te stellen dat het enige echte doel van het toonaangevende digitale activum een opslagplaats van waarde is.

Sternlicht lijkt meer voorstander te zijn van ether en omschrijft het als “een programmeerbare bitcoin” met meer gebruiksmogelijkheden dan zijn rivaal.

“Ik bezit daar ook wat van,” onthulde hij.

Vervolgens zei de mede-oprichter van Starwood Capital Group dat hij zeer geïnteresseerd is in de “blockchain-technologie als geheel,” die het potentieel heeft om het hele financiële netwerk te veranderen.

Bitvavo

Andere prominente HODLers

De lijst van opmerkelijke namen die een deel van hun rijkdom hebben toegewezen in de cryptocurrency markt strekt zich uit van politici tot investeerders en beroemdheden. Een van de meest prominente namen uit de traditionele financiële sector die begon met dit idee om BTC te kopen om zichzelf te beschermen tegen de stijgende inflatie was Paul Tudor Jones III. De miljardair investeerder heeft verschillende toewijzingen gedaan om dit te doen.

In juni onthulde de Republikeinse senator Cynthia Lummis dat ze vijf BTC bezit, die ze in 2013 kocht toen de USD-waarde ervan op 300 dollar per stuk stond. Vorige week gaf ze toe dat ze haar holdings in augustus aanvulde met tussen de $ 50.001 en $ 100.000 aan waarde van het digitale actief.

De miljardair investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks – Mark Cuban, is de volgende in de rij. Hij is een fervent voorstander van bitcoin en zei dat 60% van zijn investeringen in cryptocurrency daarin is gestoken. 30% zit in ETH, terwijl de resterende 10% is toegewezen aan andere altcoins zoals Dogecoin.

De bekendste persoon op die lijst is waarschijnlijk Tesla’s CEO – Elon Musk. Ondanks zijn controversiële houding ten opzichte van bitcoin, met name het energiegebruik ervan, heeft de ondernemer bevestigd dat hij er een hoeveelheid van bezit, naast Ethereum en Dogecoin.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.