Ex-Goldman Sachs partner Mike Novogratz heeft zijn aandelen van Galaxy Digital, de op crypte gerichte handels bank die hij heeft opgericht verhoogd, meldt Bloomberg op 2 januari.

Novogratz, die ook fungeert als chief executive officer (CEO) van de bank, heeft naar verluidt nu 221,2 miljoen gewone aandelen in bezit – wat neerkomt op ongeveer 79,3% van de gewone aandelen.

Eerder had hij naar verluidt “213,7 miljoen B-vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid in handen, wat neerkomt op ongeveer 76,6% van de gewone aandelen.”

Volgens een verklaring van woensdag en gemeld door Bloomberg kocht de CEO zijn 7,5 miljoen nieuwe aandelen – goed voor 2,7 procent van de uitstaande en uitstaande aandelen – voor een bedrag van C $ 7,42 miljoen ($ 4,8 miljoen).

Zoals gezegd is Galaxy Digital Holdings Ltd. sinds begin augustus genoteerd aan de TSX Venture Exchange in Canada, waarbij de handel in de aandelen van het bedrijf een langzame start had. Markten reageerden positief op het nieuws van de verhoogde inzet van de oprichter, waarbij aandelen naar verluidt vanaf 7 oktober 2014 met 7,8 procent zouden stijgen naar $ 1,11. Zoals Bloomberg opmerkt, waren de aandelen in de bank rond 2018 gedaald met 19 procent tijdens de langdurige cryptocurrency bearmarkt.

De route naar Galaxy’s vermelding op TSX duurde ongeveer acht maanden. Bij gebrek aan de twee jaar geauditeerde financiële gegevens die vereist zijn voor een eerste beursintroductie van de Verenigde Staten (IPO), heeft Novogratz ervoor gekozen om voor zijn bank een notering te bemachtigen via een zogenaamde “reverse takeover” route – waarbij hij zijn nieuwe bank fuseert met een reeds TSX genoteerde bank.

Terwijl de markten blijven wankelen, heeft Novogratz deze winter herhaaldelijk optimisme geuit over cryptocurrency markten en in het bijzonder over Bitcoin (BTC), namelijk dat hij niet verwacht dat de prijs van de munt veel verder zal dalen. In de eerste drie kwartalen van 2018 bedroegen de gerealiseerde en niet-gerealiseerde verliezen van Galaxy Digital $ 136 miljoen.