Uit nieuwe cijfers blijkt dat bepaalde inkomstensectoren in Q1 2021 met meer dan 50% zijn gegroeid in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

MicroStrategy, het bedrijf dat meer dan 91.000 Bitcoin (BTC) bezit, zag een verbazingwekkende stijging van de inkomsten in Q1, bevestigen de laatste cijfers.

In een persbericht op 30 april onthulde CEO Michael Saylor dat het succes van het bedrijf veel verder gaat dan de Bitcoin winst.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Saylor: Hodling BTC creëert “substantiële waarde”

MicroStrategy is in het nieuws gebleven vanwege zijn uitgesproken positieve houding ten opzichte van Bitcoin en de toekomst ervan, waarbij het bedrijf zijn reserves heeft aangevuld ongeacht het sentiment of de prijs.

Zijn pleidooi lijkt het bedrijf geliefd te maken bij een nieuwe sector van klanten – negen maanden na het begin van de omzetting van zijn kasreserves in BTC, is de verkoop van zijn producten en diensten ook sterk gestegen.

“De inkomsten uit productlicenties en abonnementsdiensten voor het eerste kwartaal van 2021 bedroegen $ 31,3 miljoen, een stijging van 52,3%, of een stijging van 49,8% op een non-GAAP constante valuta-basis, vergeleken met het eerste kwartaal van 2020,” aldus het persbericht.

De totale inkomsten voor het eerste kwartaal bedroegen iets meer dan 122 miljoen dollar, wat neerkomt op een stijging van 10,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

“De resultaten van MicroStrategy over het eerste kwartaal waren een duidelijk voorbeeld van het feit dat onze tweeledige bedrijfsstrategie om onze enterprise analytics software business te laten groeien en bitcoin te verwerven en vast te houden, substantiële aandeelhouderswaarde genereert”, aldus Saylor.

Hij zei dat het bedrijf “nog steeds tevreden” was over zijn aanpak om BTC te verwerven, en voegde eraan toe dat het zijn reeds aanzienlijke reserves zou aanvullen.

“We zullen doorgaan met het verwerven en vasthouden van extra bitcoin als we extra waarde voor de aandeelhouders willen creëren,” concludeerde hij.

BTC (oranje) vs. MSTR (blauw). Bron: Tradingview

Zoals verschillende bronnen melden, heeft de aandelenkoers van het bedrijf dit jaar volatiliteit ervaren, iets dat de eigen prijsontdekking van Bitcoin heeft geëchood.

Bitvavo

Bulls hebben “niets om zich zorgen over te maken”

De cijfers zijn een bekende zegen voor Bitcoin bulls, die deze week aan hun lot werden overgelaten toen geruchten over grote bedrijfsaankopen door bedrijven als Facebook ongefundeerd bleken.

Dit in combinatie met de bekende prijsschommelingen heeft het enthousiasme in sommige kringen doen afnemen, terwijl analisten stellen dat er niets is om bearish over te zijn.

“Tot nu toe gaat het goed met Bitcoin. Still nothing to worry (about),” vatte populaire handelaar Michaël van de Poppe donderdag samen aan Twitter-volgers.

Een begeleidende grafiek benadrukte weerstand bij $55.000 voor de grootste cryptocurrency om te overwinnen, terwijl altcoins hun eigen sprong beginnen te maken.

BTC/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven, handelt BTC/USD rond de $56k, na een daling te hebben gemaakt in de afgelopen 24 uur onder $53k.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).