MicroStrategy maakt zich klaar om nog eens $ 600 miljoen in Bitcoin te steken. Business intelligence bedrijf MicroStrategy doet zijn best om Tesla en Grayscale in te halen.

In een persbericht van 16 februari heeft het bedrijf aangekondigd dat het van plan is nog eens $ 600 miljoen aan converteerbare obligaties aan te bieden:

De obligaties zullen ongedekt zijn, senior verplichtingen van MicroStrategy en zullen halfjaarlijks betalen op 15 februari en 15 augustus van elk jaar, te beginnen op 15 augustus 2021. De obligaties vervallen op 15 februari 2027, tenzij eerder teruggekocht. , afgelost of geconverteerd in overeenstemming met hun voorwaarden. Onder bepaalde voorwaarden kan MicroStrategy op of na 20 februari 2024 alle of een deel van de notes inwisselen voor contanten.

De eerste kopers krijgen ook de kans om $ 90 miljoen meer aan converteerbare obligaties van MicroStrategy te krijgen, wat het bovengenoemde bedrag zou verhogen tot $ 690 miljoen.

Het bedrijf is van plan om dit nieuwe schuldaanbod te gebruiken om zijn Bitcoin reserves aanzienlijk te vergroten. MicroStrategy bezit momenteel 71.079 BTC die op het moment van schrijven bijna $ 3,5 miljard waard zijn.

Eind december verkwistte het het grootste deel van zijn schulduitgifte van $ 650 miljoen aan de vlaggenschip cryptocurrency. De meest recente aankoop van $ 10 miljoen werd eerder in februari aangekondigd.

De aandelen van MicroStrategy blijven stijgen

De aandelen van MicroStrategy (MSTR) zijn 2,41 procent gestegen in de pre-market trading, en bevinden zich momenteel op het hoogste punt in decennia. Het aandeel is met meer dan 800 procent gestegen sinds de tijdige intrede van het bedrijf op de Bitcoin markt afgelopen augustus.

Ondertussen is de grootste cryptocurrency overal in het nieuws na vandaag op alle grote beurzen boven de $ 50.000 geweest.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).