MicroStrategy heeft volgens het persbericht van 24 februari 19.452 Bitcoins ($ 1,026 miljard) extra verworven. CEO Michael Saylor zegt dat het verwerven van de cryptocurrency een van de twee bedrijfsstrategieën van het bedrijf blijft:

Het bedrijf blijft gefocust op onze twee bedrijfsstrategieën: het laten groeien van ons bedrijfs analyse softwarebedrijf en het verwerven en houden van bitcoin.

Zoals gemeld door bronnen kondigde MicroStrategy aan dat het $ 1,05 miljard had opgehaald door de verkoop van nul procent converteerbare obligaties op 19 februari.

Saylor gaat niet stoppen

MicroStrategy gaat naar verwachting zijn Bitcoin strategie voortzetten door meer munten te kopen met zijn overtollige contanten of zijn schuldaanbod.

Het bedrijf bezit nu meer dan 90.000 bitcoins, wat onze overtuiging bevestigt dat bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, kan dienen als een betrouwbare opslag van waarde. We zullen doorgaan met onze strategie om bitcoin te verwerven met overtollige contanten en we kunnen van tijd tot tijd, afhankelijk van de marktomstandigheden, schuldbewijzen of aandelen uitgeven bij kapitaal verhogende transacties met als doel de opbrengst te gebruiken om extra bitcoin te kopen.

Momenteel bezit het bedrijf 90.531 Bitcoins, wat 0,485 procent vertegenwoordigt van het totale circulerende aanbod van de cryptocurrency.

De aandelen van MicroStrategy zijn meer dan zes procent gestegen in de pre-market trading, na een daling van 21,09 procent op 24 februari.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).