Michael Saylor heeft verduidelijkt dat MicroStrategy zijn lening van $205 miljoen van de SilverGate bank kan dekken met 115.109 Bitcoin-aandelen. Hij voegde er aan toe dat Microstrategy ‘een ander soort’ onderpand kan geven als de Bitcoin onder de $3.562 komt. Er zijn veel geruchten dat Microstrategy een margin call op zijn lening zou krijgen als de Bitcoin onder de $21k zou zakken. De CEO van Microstrategy heeft via Twitter laten weten dat de lening van $205 miljoen van het bedrijf bij de Silvergate bank een onderpand van $410 miljoen moet behouden. Dit betekent weer dat het bedrijf zijn gehele Bitcoin bezit van 115.109 BTC, momenteel $4,09 miljard waard, kan verpanden als onderpand voor de schuld.

Bovendien zou Microstrategy, als de prijs van Bitcoin onder de 3.562 dollar zakt, “een ander onderpand kunnen stellen”. Een dergelijk scenario zou de Bitcoin holdings van het bedrijf op een waarde plaatsen van precies $ 410 miljoen die nodig is als onderpand voor de lening. Michael Saylor deelde zijn analyse van de situatie rond de lening van $205 miljoen via de volgende tweet.

Microstrategy krijgt margecall als de Bitcoin naar $21k zakt

De opmerkingen van Saylor komen op de achtergrond van discussies over het feit dat het bedrijf een margin call zou krijgen als de Bitcoin onder de $21k zou zakken. Dit laatste getal werd genoemd door Microstrategy’s CFO, Phong Le, tijdens de meest recente earnings call van het bedrijf, waarbij de heer Le verduidelijkte dat het bedrijf bereid was om meer onderpand in te brengen om de lening vereisten te dekken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Michael Saylor maakt grapjes over werken bij McDonald’s

De opheldering over Microstrategy’s situatie met de $205 miljoen komt op een moment dat Bitcoin hard is geraakt door een terugval van $38k naar een lokaal dieptepunt van $29.730 in minder dan een week. De daling van ongeveer $21,7% is bijzonder verontrustend, gezien het feit dat Microstrategy en Tesla in februari 2021 veel Bitcoin hebben gekocht rond dit prijsgebied.

Michael Saylor lijkt zich echter niet al te veel zorgen te maken over de negatieve prijsactie, aangezien hij onlangs grapte over werken bij McDonald’s toen Bitcoin onder de support niveaus van $32k en $30k daalde.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.