Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, prijst Bitcoin opnieuw. Deze keer spreekt Saylor over het gemak en het vermogen om alle partijen eerlijk te houden.

Maar bovenal zei hij in een recent interview dat niemand het van je kan aannemen. Zelfs de fiscus niet.

“Je kunt iedereen vertellen om naar de maan te lopen. Je kunt het in je hoofd stoppen, de frickin key uit je hoofd leren, klopt, en het is hier. En dan is de klassieke Bitcoiner reactie, oh, ja mijn Bitcoin, ik ben hem kwijtgeraakt bij een bootongeluk … “

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Belastingvoorstellen maken cryptocurrency minder aantrekkelijk

In de afgelopen weken heeft de kwestie van strengere regelgeving, en meer specifiek belasting van cryptocurrency, de kop opgestoken. Hoewel de meeste mensen belastingheffing accepteren als noodzakelijke kostenpost voor hun levensonderhoud in een beschaafde samenleving, is het punt in kwestie: hoeveel is genoeg?

Dit is vooral relevant gezien de voorstellen van de Biden administratie, die de belastingdruk van beleggers in cryptocurrency zouden kunnen zien toenemen. Ze overwegen een allesomvattende vermogensbelasting en een belasting op niet-gerealiseerde vermogenswinst.

Professionals beweren dat de huidige richtlijnen over belastingregels voor cryptocurrency verwarrend zijn. Bovendien wordt de zaak verergerd door een hele reeks innovaties, zoals chain splits, airdrops, token swaps en staking, waardoor de belastingautoriteiten hun uitspraken moeten heroverwegen.

In combinatie met meer belastingvoorstellen is het vooruitzicht om in Bitcoin en cryptocurrency te investeren veel minder aantrekkelijk.

Saylor claimt ondanks de dreiging van regelgeving en belastingen, Bitcoin is nog steeds de superieure investeringsstrategie

Met dit in gedachten zorgde de CEO van MicroStrategy voor controverse door te zeggen dat als zijn belastingdruk te hoog zou zijn, hij zou zeggen dat hij zijn Bitcoin kwijt was.

“Aan het eind van de dag, als je me te ver pusht, ben ik het kwijt, het is weg, sorry. Belasting. “

Meer dan waarschijnlijk zijn de opmerkingen van Saylor gemaakt om de boodschap te leggen bij het illustreren van de irrelevantie van belasting en regelgeving ten opzichte van het grotere geheel van het investeringspotentieel van Bitcoin.

Toen hem werd gevraagd naar regelgevende beperkingen op Bitcoin, deed Saylor het af als FUD. En nog belangrijker, FUD is gebaseerd op dingen die nog niet zijn gebeurd, en misschien helemaal niet komen.

“In het komende decennium is de meest logische uitdaging voor mensen in de Bitcoin gemeenschap regelgevende FUD. U zult alleen angst, onzekerheid en twijfel zien over wat als een toezichthouder iets doet dat slecht is. Ik weet niet wat het is, maar wat als ze het doen? “

Zijn onderliggende boodschap was dat Bitcoin als een superieure store of value nog steeds gaat groeien, ongeacht hoe toezichthouders en belastingautoriteiten ermee omgaan.

“Als Bitcoin een betere store of value is dan obligaties, aandelen, onroerend goed, goud, zilver en derivaten, en elke smaak van contant geld, dan is er geen reden waarom het geen $ 100 biljoen aan monetaire energie zou moeten absorberen, ongeacht , alle regels erop de er op toegepast worden … “

Recent gemurmel van belastingverhogingen voor beleggers in cryptocurrency hebben een gevoel van FUD gecreëerd. Maar, zoals Saylor opmerkt, heeft dit op de lange termijn geen invloed op de store of value propositie van Bitcoin.

Bitcoin daily chart
Bron: BTCUSD Tradingview

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro;