Michael Novogratz: Bodem van crypto prijzen bereikt

//Michael Novogratz: Bodem van crypto prijzen bereikt

Michael Novogratz: Bodem van crypto prijzen bereikt

Afgelopen donderdag werden investeerders in cryptocurrencies positief verrast met veelal groene indicatoren. Voor sommigen was dit echter een indicatie dat er een grotere beweging aan zit te komen.

Zo gelooft voormalig hedge-fund manager Michael Novogratz dat de bodem van cryptocurrency koerswaardes hiermee is bereikt, dit liet hij weten in een tweet van afgelopen donderdag.

Novogratz verwijst in zijn tweet naar de Bloomberg Galaxy Crypto index, een prestatiemeting van digitale valuta verhandelt in dollars. Volgens Novogratz had de index het niveau van eind 2017 weer bereikt en daarmee ook het punt van acceleratie dat leidde tot de grote bubbel.

This is the BGCI chart…I think we put in a low yesterday. retouched the highs of late last year and the point of acceleration that led to the massive rally/bubble… markets like to retrace to the breakout..we retraced the whole of the bubble. #callingabottom pic.twitter.com/EasTBYgjSj

— Michael Novogratz (@novogratz) September 13, 2018

Volgens Novogratz is het bereiken van de bodem een positief iets omdat markten – zowel crypto als traditionele aandelen – vaak de neiging hebben een uitbraak opnieuw na te volgen. Nu dat de crypto markt dus weer op haar pre-bubbel niveau staat is het klaar voor een volgende ronde van groei.

Populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) zijn sterk gedaald dit jaar. Sinds begin 2018 is BTC met zo’n 51% gedaald en ETH met zo’n 73%. Daarnaast staan de markten onder druk vanwege een toename aan regulatie en overheidsonderzoek.

Toch blijft voormalig Wall Street-figuur Novogratz positief over de crypto industrie. Hij zal ook wel moeten; Novogratz’ bedrijf Galaxy Digital heeft onlangs haar IPO gehad op de Toronto Stock Exchange. Het wil hiermee kapitaal binnenhalen om zo een merchant banking business voor cryptocurrencies te kunnen opzetten. Novogratz heeft dus veel baat bij een succesvolle crypto markt.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-15T06:35:17+00:00september 15th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie