Na de voltooiing van een drie weken durende postercampagne voor een cryptocurrency token, gefinancierd door een niet-geïdentificeerde groep, heeft Transport for London (TfL) gevraagd om advertenties voor ongereguleerde financiële producten te beperken.

Met name op bussen en in metrostations rond Londen waren vorige maand advertenties te zien voor de meme-munt Floki Inu (FLOKI), vernoemd naar een hond die eigendom is van Elon Musk, op billboards in de stad, aldus The Guardian.

Als gevolg van de wijdverspreide beschikbaarheid van de software die wordt gebruikt om cryptocurrency-munten te creëren sinds de introductie van Bitcoin, zijn er honderden andere digitale tokens gecreëerd, waarvan vele zijn gebaseerd op grappen en online memes, zoals de populaire crypto’s Dogecoin en Shiba Inu.

Digitale tokens en bedrijven blijven echter ongereguleerd in het Verenigd Koninkrijk en vele andere naties, en sommige zijn gebruikt in frauduleuze constructies.

Meld je vandaag nog aan! Maak een account

Lid Groene Partij roept op tot actie

Een lid van de delegatie van de Groene Partij in de Londense Assemblee, Siân Berry, heeft een vraag gesteld aan Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, over de postercampagne.

“Dit had een belletje moeten doen rinkelen en iemand bij TfL had hiernaar moeten kijken voordat het werd goedgekeurd. We hebben richtlijnen voor junk food en voor reclame.”

Ze voegde eraan toe:

“Waar de advertentie zegt ‘dit is volledig ongereguleerd, u kunt al uw geld verliezen’, hadden ze zich moeten bedenken. Ik denk niet dat cryptocurrency-advertenties op het netwerk moeten staan. Ze zijn onethisch.”

De personen achter Floki Inu zijn niet geïdentificeerd als fraudeurs. Toch zijn digitale tokens gebruikt in “pump and dump”-schema’s waarbij een klein aantal investeerders een munt onder de aandacht brengen, vaak met de hulp van influencers, en vervolgens rijkelijk profiteren door hun aandelen te verkopen wanneer de prijs van de munt aanzienlijk stijgt.

Interessant is dat de FLOKI-advertenties te zien zijn geweest in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en in andere Europese steden zoals Amsterdam, Dublin en Madrid, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Bitvavo

Frauduleuze munten

Onlangs trok een munt gebaseerd op de Netflix (NASDAQ: NFLX) serie Squid Game eind oktober wijdverspreide aandacht, wat resulteerde in een waardestijging van 310.000% in één dag, tot $ 2.856, volgens CoinMarketCap.

De waarde van het SQUID token kelderde echter binnen enkele minuten naar nul, toen de onbekende oplichters die het creëerden verdwenen, vermoedelijk met een winst van ten minste $ 2 miljoen, waarbij ze het spaargeld van sommige beleggers meenamen.

Om de kwestie te bestrijden, riep het hoofd van de Financial Conduct Authority (FCA), Charles Randell, in september de ministers op om de FCA de bevoegdheid te geven om toezicht te houden op crypto-activa, nadat Kim Kardashian was betaald om Ethereum Max te promoten, een token dat een maand eerder was gelanceerd door onbekende ontwikkelaars.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.