MetaMask uit Google Chrome Web Store verdwenen

//MetaMask uit Google Chrome Web Store verdwenen

MetaMask uit Google Chrome Web Store verdwenen

MetaMask, een browser extensie speciaal voor interactie met het ethereum-netwerk, werd tijdelijk uit de Google Chrome Store gehaald. De oorzaak daarvan is nog onbekend. Een MetaMask extensie wel aanwezig op het platform lijkt een phishing app te zijn.

MetaMask

MetaMask is een van de oudste, en meest gebruikte gedecentraliseerde apps op het ethereum-netwerk. Het dient als belangrijke gateway voor haar gebruikers.

Volgens het officiele Twitter-account van Metamask is het ook voor het bedrijf onduidelijk waarom Google de beslissing heeft gemaakt de extensie tijdelijk uit de store te verwijderen.

Het bedrijf verklaard dat gebruikers die de extensie al hebben geïnstalleerd, zich geen zorgen hoeven te maken. Voor hen is de extensie bruikbaar gebleven tijdens dit tijdelijke incident. Alleen voor nieuwe gebruikers was de extensie tijdelijk niet beschikbaar.

Phishing applicatie

Terwijl de app tijdelijk uit de Store verdween, twitterde Augur, een op ethereum gebaseerd voorspellingsprotocol, een waarschuwing aan al zijn gebruikers om de MetaMask extensie, die wel aanwezig was in de Google Chrome Store niet te downloaden. De app is waarschijnlijk een phishing applicatie.

De extensie is ondertussen gewoon weer te downloaden. Hoewel het even een korte oproer heeft veroorzaakt onder de MetaMask gebruikers.

Alles lijkt weer bij het oude. De vraag blijft echter wat de oorzaak was van het incident. MetaMask zegt aan de slag te gaan met het achterhalen van de oorzaak.

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-07-26T12:29:55+00:00juli 26th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie