Met bommen bedreigd Bitcoin-mining bedrijf moet deuren sluiten

//Met bommen bedreigd Bitcoin-mining bedrijf moet deuren sluiten

Met bommen bedreigd Bitcoin-mining bedrijf moet deuren sluiten

Kryptovault, een Bitcoin-mining bedrijf in Noorwegen, moet misschien sluiten na klachten over geluidsoverlast, zo meldt het Noorse The Local.

Het bedrijf, dat ten noorden ligt van Oslo in het plaatsje Hønefoss, verbruikt 40MW om 9.500 computers van stroom te voorzien. Het bedrijf kan een aantal miljoen Noorse kronen aan Bitcoin per week minen en draait op groene stroom.

De computers hebben enorme fans nodig om koel te blijven en dat is wat het geluidsoverlast veroorzaakt:

De herrie die het bedrijf maakt hoor je 24 uur per dag en 356 dagen per jaar. Onze zomer is verpest.

Zo vertelt één van de buren, Trond Gulesto, aan de Noorse krant Dagens Næringsliv. Buurtbewoners geven aan dat zij ondanks de hitte gedwongen zijn om ramen de hele zomer gesloten te houden.

Nu blijkt, volgens het gemeentebestuur van Hønefoss, dat het bedrijf niet over de vereiste vergunningen beschikt en daarom illegaal draait. Arne Hellum, werkzaam bij bouwzaken, zegt dat de gemeente nu het sluiten van het bedrijf zou kunnen bevelen zolang het niet de juiste vergunningen bezit.

CEO van Kryptovault, Stig Myrseth, zegt dat hem verteld was dat alle vergunningen op orde waren toen hij bedrijf in de lente overnam. Verder geeft hij aan dat het bedrijf de ontbrekende vergunningen heeft aangevraagd en dat het gaat investeren in het reduceren van het geluid om zo het geproduceerde geluidsniveau van 60 decibel tot onder de 45 decibel te brengen.

Vorige week ontving Kryptovault een dreigbrief in verband met het geluidsoverlast:

Dit is sabotage. Als je met crypto-mining verder gaat uitbreiden en het land verder met herrie verstoort, dan ben je de rust aan het saboteren. Ik bedreig u met het sturen van explosieven.

Kryptovault deed aangifte bij de politie en waarschuwde haar werknemers om waakzaam en voorzichtig te zijn.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-24T07:01:11+00:00augustus 24th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie