Crypto is uitgegroeid tot de favoriete investering voor veel mensen over de hele wereld. Deze keer heeft een peiling uitgevoerd door de Association of Forex Dealers (AFD) uitgewezen dat de meerderheid van de Russen momenteel de voorkeur geeft aan digitale activa boven traditionele activa. Uit de enquête bleek dat opties zoals fiatvaluta’s of goud uit de gratie waren geraakt bij de bredere beleggerspopulatie. Zelfs potentiële beleggers (mensen die nog nooit in crypto’s hebben gehandeld) zeiden dat ze al overwogen om in crypto’s te kopen.

De poll werd uitgevoerd in de maand augustus. Tussen 4 augustus en 24 augustus, met een totaal van 502 respondenten. Van deze groep waren meer dan 90% van de respondenten mannen in de leeftijdscategorie van 25 tot 44 jaar oud. Het sentiment van de respondenten ten opzichte van cryptocurrencies was overwegend positief. Aangezien de meeste respondenten zeiden dat ze geloofden dat crypto zou blijven groeien. En op een gegeven moment, zei 8% van de respondenten, contant geld volledig zal vervangen.

De cijfers uitsplitsen

Rusland heeft een bevolking van 144,4 miljoen mensen, met ruwe aardolie als belangrijkste exportproduct voor het land. Zijn burgers verkiezen crypto beleggen boven deze traditionele activa van hun land. Het aantal beleggers dat verkoos om te beleggen in fiatvaluta’s boven digitale activa kwam uit op slechts ongeveer 14%. Terwijl 9% zei dat ze geen vooruitzichten zagen in fiatvaluta’s en dus goud zouden kiezen om in te beleggen.

Van de ondervraagde respondenten zei 76,9% dat ze liever cryptocurrencies kopen dan traditionele activa zoals fiatvaluta en goud. Van dit aantal zei ongeveer 24,7% dat ze misschien geen cryptocurrency-transacties in een maand uitvoeren, maar nooit meer dan drie maanden gaan zonder een transactie uit te voeren. Meer dan 17% van de mensen onthulde dat ze een keer per maand met digitale valuta’s handelden. 35,1% onthulde dat ze meer dan eens per maand handelden in cryptocurrencies. Tot slot onthulde 23,1% van de ondervraagde respondenten dat ze nog nooit een cryptotransactie hebben uitgevoerd.

Investeren in Crypto voor de lange termijn

Een interessante bevinding uit deze enquête toonde aan dat de beleggers niet alleen investeerden om snel wat winst te maken. Meer dan de helft (51%) van de ondervraagde beleggers zei dat ze in crypto investeerden voor de lange termijn. Ze gaven aan dat ze investeerden in digitale valuta’s om hun spaargeld op lange termijn te verhogen. Daartegenover stonden beleggers die zeiden te beleggen om snel winst te maken, slechts 8%.

Total crypto market cap chart from TradingView.com
Totale cryptomarkt corrigeert naar boven na crash | Bron: Crypto Totaal Marktkapitaal op TradingView.com
Bitvavo

Bovendien zei 22,2% van de ondervraagde beleggers dat ze hun munten kregen om goederen en diensten met digitale munten te betalen. Maar deze plannen werden onmogelijk gemaakt door de wet “betreffende digitale financiële activa”.

De meerderheid van de Russische beleggers gelooft dat de ruimte regelgeving nodig zal hebben om het veiliger te maken. Anderen (40,4%) vinden dat overheidsingrijpen in de ruimte zeer beperkt moet zijn. Een klein percentage (16%) is van mening dat crypto geen regelgeving nodig heeft. Terwijl een laatste (9%) zelfs niet gelooft dat er een manier is waarop de overheid digitale activa kan controleren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.