De afgelopen zes weken behoorden tot de slechtste in de geschiedenis van Bitcoin. Ondanks het feit dat de meest waardevolle digitale munt ter wereld nog maar 12 jaar bestaat, heeft deze zijn deel aan sombere dagen en prijsschommelingen al gehad. Volgens een nieuw rapport van financiële reus JPMorgan zou de prijs van Bitcoin, die de afgelopen weken is gekelderd, nog verder kunnen dalen voordat deze zich stabiliseert.
Nog meer sombere dagen in het verschiet
Sinds de start, meer dan 12 jaar geleden, heeft de munt zijn moeilijkste periode doorgemaakt. De waarde bereikte uiteindelijk een piek van ongeveer $64.000 medio april, het hoogste punt dat het ooit had bereikt, hoewel ‘s werelds meest waardevolle digitale valuta door market cap sindsdien is gedaald met ongeveer $30.000 per eenheid ten tijde van schrijven. Dit is veel erger dan alles wat Bitcoin in 2014 en 2018 heeft gezien, twee jaren die handelaren zich zullen herinneren vanwege de slechte prestaties van het activum.

JPMorgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou schreef in een onderzoeksnotitie dat de prijs van Bitcoin verder zou kunnen dalen voordat deze zich stabiliseert na een correctie, meldden CNBC en Yahoo Finance.
“Het lijkt nu onwaarschijnlijk dat we deze volatiliteitsratio zien terugkeren naar de x2-niveaus van afgelopen zomer. Het beste waar we op de middellange termijn op kunnen hopen is dat deze volatiliteitsratio gedeeltelijk terugkeert van ongeveer x6 op dit moment naar ongeveer x4 tegen het einde van het jaar,” zei Panigirtzoglou, zoals geciteerd door CNBC.
De prijs van Bitcoin is volatiel sinds hij in mei kelderde tot een dieptepunt van $30.000, na een hoogtepunt van bijna $64.000 in april.
Volgens de notitie heeft Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, een reële waarde op middellange termijn van $ 24.000 tot $ 36.000.
Een van de redenen waarom JPMorgan lijkt te denken dat bitcoin verder kan dalen, is omdat instellingen een pauze hebben genomen van het kopen van het actief. Zolang de munt naar het zuiden blijft reizen, willen grootschalige beleggers hem mijden als de pest. Het document zegt:
Het lijdt weinig twijfel dat de boom and bust dynamiek van de afgelopen weken een tegenslag betekent voor de institutionele adoptie van cryptomarkten, met name Bitcoin en Ethereum. We merken op dat alleen al de stijging van de volatiliteit, vooral ten opzichte van goud, een belemmering vormt voor verdere institutionele adoptie, omdat het de aantrekkelijkheid van digitaal goud ten opzichte van traditioneel goud in institutionele portefeuilles vermindert.
In het rapport stelt JPMorgan dat de volatiliteit in 2021 waarschijnlijk zal aanhouden en dat de situatie voor het einde van het jaar slechts marginaal zou kunnen verbeteren. Het document luidt:
Het lijkt nu onwaarschijnlijk dat we deze volatiliteitsratio zien terugkeren naar de x2-niveaus van afgelopen zomer. Het beste waar we op de middellange termijn op kunnen hopen is dat deze volatiliteitsratio gedeeltelijk terugkeert van ongeveer x6 op dit moment naar ongeveer x4 tegen het einde van het jaar.
Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.
Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).
Gister zat BTC een fractie onder 38.000 usd resistence toen Musk begon te tweeten.
Vandaag is het JP Morgan die de FUD rondstrooit.
En die timing..
Oh, en China natuurlijk, die gaan bitcoinmining voor de zevende keer in 3 weken aanpakkken.
Schaamteloze prijsmanipulatie dit.
Helemaal mee eens! De markt blijft erop reageren die FUD berichten.