Meer dan zeven miljoen accounts van de populaire crypto-vriendelijke trading-app Robinhood zijn gecompromitteerd in een recente datalek.

De populaire beleggingsapp Robinhood kondigde onlangs aan dat het op 3 november 2021 een databeveiligingsinbreuk heeft meegemaakt. Het incident gaf de aanvallers toegang tot persoonlijke informatie van miljoenen gebruikers op het platform.

De “onbevoegde partij” kreeg toegang tot het klantensupportsysteem via een social engineering techniek, zo liet Robinhood in een blogpost weten.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Hoewel de beveiligingsdreiging volgens het investeringsplatform is ingedamd, hadden de aanvallers al toegang gekregen tot een beperkte hoeveelheid informatie van klanten.

Caleb Sima, Robinhood Chief Security Officer, zei het volgende:

“Als een Safety First-bedrijf zijn we het aan onze klanten verplicht om transparant te zijn en integer te handelen. Na een zorgvuldig onderzoek is het juist om de hele Robinhood-gemeenschap nu op de hoogte te stellen van dit incident.”

Zeven miljoen klanten getroffen

De beleggingsapp, die meerdere cryptocurrencies beschikbaar heeft op zijn platform, merkte op dat na zijn onderzoek de hackers met succes e-mailadressen hebben verkregen die behoren tot ongeveer vijf miljoen klanten. Daarnaast waren van nog eens twee miljoen gebruikers de volledige namen gecompromitteerd.

Volgens Robinhood werd van ongeveer 310 klanten niet alleen hun naam en e-mailadres onthuld, maar kregen de kwaadwillenden ook toegang tot hun postcode en geboortedatum.

Bitvavo

Bovendien werden bij tien klanten uitgebreide details van hun rekeningen gecompromitteerd bij de inbreuk.

Robinhood maakte bekend dat het na onderzoek zeker is dat de onbevoegde partij geen toegang heeft gekregen tot de bankgegevens, debet- en creditcardgegevens van klanten. Bovendien heeft geen van de gebruikers financieel verlies geleden als gevolg van het incident.

Hackers eisen losgeld

Even nadat de situatie onder controle was, namen de aanvallers contact op met Robinhood en eisten een niet nader genoemd losgeld in ruil voor de informatie.

In plaats van hun eisen in te willigen, zei het bedrijf dat het contact heeft opgenomen met relevante wetshandhavingsinstanties om mee te wegen in de kwestie. Robinhood werkt ook samen met Mandiant, een toonaangevend beveiligingsbedrijf, terwijl het onderzoek naar de zaak wordt voortgezet.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.