IBC en Wormhole staan op het punt om de gebruiksmogelijkheden van Terra te vergroten, terwijl nieuwe projecten in de rij staan om op het netwerk te lanceren

Terraform Labs, het Zuid-Koreaanse bedrijf achter het blockchainproject Terra (LUNA), blijft zich richten op het bevorderen van de ontwikkelaarsactiviteit op het netwerk.

Ondertussen moet de ware impact van de hoofdupgrade van het netwerk, Columbus-5 genoemd, nog worden ontrafeld, nu de lancering van het Inter-Blockchain Communication (IBC) protocol en Wormhole ondersteuning voor Terra nadert.

160 meer projecten op Terra

Columbus-5 is eind september met succes gelanceerd en volgens de ontwikkelaars van het netwerk staat Terra’s ecosysteem aan de vooravond van een explosieve expansie.

“Nu Columbus-5 live is, bereiden meer dan 60 projecten zich voor om in de komende zes tot acht weken te lanceren en meer dan 100 hebben onlangs plannen aangekondigd voor het einde van het jaar of begin 2022,” vertelde Do Kwon, medeoprichter en CEO van Terraform Labs, aan AsiaMarkets.

In het interview legde Kwon verder uit hoe de upgrade, die talloze mogelijkheden opende voor de uitbreiding van het ecosysteem, op het punt staat om Terra’s stablecoin use case een boost te geven, terwijl het tegelijkertijd een opwaartse druk uitoefent op de waarde van het native token.

“Meer projecten op Terra diversifiëren en versterken de vraag naar UST, wat de uitbreiding van het aanbod van stablecoins versnelt en waarde creëert voor LUNA-houders,” zei Kwon.

Wat zijn de vooruitzichten voor UST?

Terra’s eigen stablecoin, UST, is momenteel de vijfde grootste stablecoin volgens marktkapitalisatie.

Terwijl het gebruik maakt van Terra’s utility token, LUNA, behoudt de algoritmische stablecoin een bijna gelijke waarde ten opzichte van de US dollar.

“Regelgevende maatregelen tegen gecentraliseerde stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Tether (USDT) hebben de nadruk op een gedecentraliseerde stablecoin in crypto’s zoals UST weer doen opleven”, aldus Kwon.

“Aangezien custodiale stablecoin-modellen niet goed schalen en dienen als hubs van risico in een gedecentraliseerde financiële stack, verwachten we dat de adoptie van gedecentraliseerde stablecoins in de komende maanden en jaren zal toenemen,” verduidelijkte hij.

IBC en Wormhole

De integratie van het Inter-Blockchain Communication (IBC) protocol, zal Terra openstellen voor een groot aantal dApps in het Cosmos (ATOM) ecosysteem, terwijl UST naadloos tussen ketens kan hoppen.

IBC faciliteert soevereine ketens om verbinding te maken en met elkaar te communiceren, waardoor de overdracht van tokens tussen Cosmos en andere IBC-compatibele blockchains mogelijk wordt.

Bitvavo

“Op dezelfde manier is Wormhole een cross-chain brug naar Solana (SOL), Ethereum (ETH), en Binance Smart Chain (BSC), waardoor Terra-activa zoals UST naadloos kunnen worden geporteerd naar enkele van de grootste ketens door TVL en gebruikers in de hele industrie,” voegde Kwon eraan toe, het belang onderstrepend van de komende brug, die naar verwachting de frictie voor UST die van de ene blockchain naar de andere verhuist aanzienlijk zal verminderen.

“We verwachten ten volle dat de vraag naar UST in cross-chain omgevingen de uitbreiding van het UST aanbod verder zal versnellen, mogelijk de $ 10 miljard market cap mark bereikend tegen het einde van het jaar,” voegde hij eraan toe, het aanbieden van een ambitieuze vooruitblik, gezien het feit dat stablecoins huidige $ 2,74 miljard market cap.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.