Bitcoin bleef woensdag nipt handelen na een negen weken lange sell-off. Op het moment van schrijven werd de top crypto activa verkocht voor $30.210, een stijging van 1,14% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin’s choppiness is ook gespiegeld in andere cryptocurrencies met ETH, BNB, XRP, en SOL onder anderen vast te zitten in prijs squeezes. Cardano’s ADA was echter de grootste stijger in de top crypto’s en won 10,23% in de afgelopen 24 uur om te handelen op $ 0,64.

Over het algemeen weerspiegelden de meeste cryptocurrencies kracht, waarbij de wereldwijde cryptomarkt de drempel van $1,24T market cap heroverde na een stijging van 2,31% over de afgelopen dag. Dat gezegd hebbende, zijn alle ogen nu gericht op BTC terwijl beleggers wachten om te zien of de prijs de spreuk van vier weken range zal doorbreken, na een reeks van positieve technische en fundamentele ontwikkelingen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Technisch gezien heeft de aanhoudende squeeze van BTC een bullish reversal ascending triangle patroon afgedrukt dat, indien gevalideerd, de prijs zou kunnen zien opduiken naar $38.000. Het moet echter de overhead trendline weerstand doorbreken, alsook de $32.400 barrière. Een ergere sell-off zou zich dus ontvouwen als de prijs breekt onder de huidige trendline support van de driehoek.

C:\Users\Mt41\Downloads\Capturel.PNG

Volgens gegevens van Santiment zijn er de afgelopen week meer dan 50.000 Bitcoin teruggetrokken van cryptocurrency exchanges nu de prijs rond de $30.000 blijft schommelen. Interessant is dat mega walvisadressen zich in een ongekend tempo hebben opgehoopt langs dit gebied.

Deze week tikten deze walvissen hun hoogste voorraad BTC in een jaar aan, wat, zoals Santiment zei, “een veelbelovend teken kan zijn.” Bovendien lijken Bitcoin HODLERs ook te verdubbelen, met de groei van de portemonnee voor beleggers die minder dan 100 BTC bezitten, die de afgelopen maand aanzienlijk is toegenomen.

Bovendien, ondanks het feit dat Bitcoin-mijnwerkers tot de grootste nettoverspreiders behoren sinds de recente uitverkoop, waarbij hun tegoeden afnamen met een piek van 5k tot 8k BTC per maand, zijn hun uitgaven de afgelopen 10 dagen vertraagd tot 3,3k BTC. Deze vertraging in de verkooplust is gedeeltelijk veroorzaakt door een aanzienlijke daling in de inkomsten van mijnwerkers.

“Nu winstveelvouden over de hele linie comprimeren en de financiële stress toeneemt, is de grootste waarschijnlijkheid dat de markt zich in de tweede en historisch gezien laatste capitulatie fase van een Bitcoin bear Market bevindt,” schreef Glassnode op maandag.

Over het algemeen is het Bitcoin-sentiment nog steeds relatief negatief onder beleggers, waarbij de BTC Fear and Greed Index “Extreme Fear” signaleert. Dit kan echter “soms een recept zijn voor onverwachte schommelingen naar boven”, vooral met het huidige recept van hoge leverage ratio plus bovengemiddelde financieringsgraad, aldus Santiment.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.