De mede-oprichter van Solana Labs denkt dat de strijd tussen Ethereum en de zogenaamde “ETH Killers” onnodig is, omdat het echte doel voor mensen die in crypto werken zou moeten zijn om “elke mens” aan boord van Web 3.0 te krijgen.

Terwijl velen Solana (SOL) hebben bestempeld als een “Ethereum killer” vanwege zijn lagere kosten en snellere transactietijden, zei Solana Labs mede-oprichter Raj Gokal dat het project geen verlangen heeft om de cryptocurrency te doden – en niet in staat zou zijn als het dat zou doen.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Gokal benadrukte dat “het geen gevecht hoeft te zijn” terwijl hij betoogde dat het doel voor alle mensen die werken in de crypto ruimte zou moeten zijn om “ieder mens” aan boord van Web 3.0 te krijgen, en merkte op dat:

“‘Messen uit’ impliceert dat we Ethereum proberen te doden. Ethereum kan niet gedood worden, dat is onmogelijk. En het is al een prachtige kracht van het goede in de wereld, die miljoenen macht geeft en miljarden aan rijkdom creëert. Bitcoin is heel duidelijk hetzelfde.”
Volgens CoinGecko is SOL momenteel de vijfde gerangschikte digitale activa in termen van totale market cap met $ 71,7 miljard, en ligt voor op collega ‘ETH killer’ Cardano (ADA) op de zesde plaats met $ 67,4 miljard. ETH staat ver voor de twee op de tweede plaats met een market cap van ongeveer $ 564,7 miljard.

Solana heeft de laatste tijd echter veel terrein gewonnen. Het is het afgelopen jaar met 11.742% gestegen en staat nu op $237,53, terwijl ETH in dat tijdsbestek 931% is gestegen en nu rond de $4.800 staat.

Solana’s uitbreiding

Eerder deze week organiseerde de Solana Foundation de “Solana Breakpoint 2021” conferentie in Lissabon, Portugal met gasten zoals Gokal, CEO en mede-oprichter van Solana Labs Anatoly Yakovenko, FTX CEO Sam Bankman-Fried, Reddit mede-oprichter Alexis Ohanian en Circle CEO Jeremy Allaire.

Op de eerste dag van het evenement verklaarde Gokal dat het Solana ecosysteem in 2021 is “geëxplodeerd” in elke vertical en “use case”. De mede-oprichter benadrukte gegevens waaruit blijkt dat 2,2 miljoen NFT’s werden geslagen op de Solana-blockchain binnen drie maanden, samen met meer dan $ 15 miljard aan totale waarde vergrendeld in Solana-gebaseerde DeFi vanaf 7 november ($ 14,47 miljard op het moment van schrijven).

Bitvavo

In een post van 12 november getiteld “The Perpetual SOL Rise” van Messari-onderzoeker Dustin Teander, merkte hij op dat “Solana in het afgelopen kwartaal aanzienlijke aandacht van investeerders heeft gekregen,” en wees op een lange lijst van veelbelovende “groeikatalysatoren” voor het project.

“In veel opzichten is de prijsontdekking gezond aangewakkerd in verschillende sectoren – een $100M gaming fonds aangekondigd, Brave die native integratie aankondigt op het Web3 front, $100M investering van Reddit voor Sociale Media, $40M opgehaald door Neon Labs om EVM infrastructuur over te brengen, pplpleasr die NFT’s lanceert op Solana, FTX die een NFT integratie uitbouwt.”

“En, natuurlijk, is er Solana’s DeFi ecosysteem dat een 4x TVL uitbreiding heeft gezien sinds september,” voegde hij eraan toe.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.