Mede-oprichter Ethereum Vitalik Buterin: met zk-SNARKs kan het netwerk 500 transacties per seconde aan

//Mede-oprichter Ethereum Vitalik Buterin: met zk-SNARKs kan het netwerk 500 transacties per seconde aan

Mede-oprichter Ethereum Vitalik Buterin: met zk-SNARKs kan het netwerk 500 transacties per seconde aan

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, berichtte op Twitter dat de implementatie van zk-SNARKs het mogelijk maakt om op het Ethereum-platform 500 transacties per seconde te valideren.

Zk-SNARKs is een “zero-knowledge proof” technologie waarmee, in tegenstelling tot de meeste andere tokens zoals Bitcoin (BTC) en de huidige Ether (ETH), de privacy tussen handelaren gewaarborgd wordt. De meeste cryptocurrencies zijn open en transparant terwijl zk-SNARKs het mogelijk maakt om dezelfde informatie te verifiëren zonder bloot te geven wat die informatie precies is. Zk-SNARKs wordt al gebruikt voor ZCash.

Volgens Buterin kan zk-SNARKs de capaciteit van het Ethereum-netwerk enorm verbeteren. Momenteel kan het netwerk 15 transacties per seconde aan. Met zk-SNARKs zou dat 500 transacties per seconde zijn, dat is meer dan 30 keer zo snel.

Buterin deed deze aankondiging op Twitter toen de discussie ontstond dat het Ethereum-netwerk al op volle capaciteit draait:

And there are layer 2's without data availability tradeoffs or liveness requirements, eg. tx mass-validation via ZK-SNARKs can reduce costs to < 1000 gas per tx if done well. That's ~500 tx/sec on-chain with all the security guarantees of on-chain.

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 22, 2018

Vervolgens verwees Buterin naar een forumbericht waarin hij de technologie verder uitlegt. Zeer interessant voor degenen die zich verder wil verdiepen in deze technologie.

Ethereum kampt al een tijd met schaalbaarheidsproblemen en een netwerk dat vol begint te raken met allerlei dApps. We zullen zien of zk-SNARKs de oplossing is voor het Ethereum-netwerk.

Eind vorig jaar gaf Buterin al aan dat hij enorm geïnteresseerd is in zk-SNARKs en noemde de technologie het meest ondergewaardeerde fenomeen in de cryptografie. Edward Snowden, bekend van het lekken van geheime NSA-documenten, gaf Buterin gelijk:

I'm with Vitalik. (https://t.co/xNqGr2Wf6f)
Zero-knowledge proofs may be the future of private trade. https://t.co/DRCjlkHl4Q

— Edward Snowden (@Snowden) December 19, 2017

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-26T07:56:38+00:00september 26th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie