Met MasterCard kunnen zijn bijna een miljard gebruikers cryptocurrencies uitgeven bij meer dan 30 miljoen verkopers, hoewel het niet heeft gespecificeerd welke munten worden ondersteund.

MasterCard heeft plannen aangekondigd om cryptocurrencies in 2021 te ondersteunen, waardoor de weg wordt geëffend voor zijn bijna een miljard gebruikers om digitale activa uit te geven bij meer dan 30 miljoen handelaren.

Het bedrijf is van mening dat dit handelaren kan openen voor nieuwe klanten en loyaliteit kan opbouwen bij bestaande klanten die al migreren naar digitale activa via traditionele fiat-opties.

“Het gaat om keuze. MasterCard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn er om klanten, verkopers en bedrijven in staat te stellen digitale waarde te verplaatsen “

Terwijl de wereldwijde betalingsgigant opmerkte dat het van plan is om stablecoins te ondersteunen vanwege hun “betrouwbaarheid en veiligheid”, weigerde Mastercard specifieke cryptocurrencies te noemen die het zou integreren.

Mastercard bood echter vier kerncriteria aan waarmee het potentiële activa zal beoordelen: robuuste consumentenbescherming, waaronder de privacy en veiligheid van de consument, strikte naleving van KYC, naleving van lokale wet- en regelgeving en stabiliteit als betaalmiddel.

MasterCard merkte ook op dat het “actief bezig is met verschillende grote centrale banken over de hele wereld” om digitale valuta-initiatieven van centrale banken, of CBDC’s, te ondersteunen.

Vorig jaar bracht het bedrijf een “virtuele sandbox” -tool uit om te demonstreren hoe een CBDC kan worden gebruikt om consumentenaankopen te verrekenen met behulp van de infrastructuur van MasterCard.

De aankondiging van MasterCard meldde ook een toenemende vraag naar digitale activa onder zijn klanten, waarbij werd opgemerkt dat veel gebruikers crypto-activa kochten met hun MasterCards te midden van de huidige bullmarkt.

“Digitale activa worden een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld”, besluit MasterCard.

“We zijn er om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde – traditioneel of cryptovaluta – te verplaatsen zoals ze willen. Het moet jouw keuze zijn, het is jouw geld.”

MasterCard heeft al aanzienlijke middelen besteed aan het verkennen van gedistribueerde blockchain technologie, waarbij het bedrijf momenteel 89 blockchain patenten bezit, terwijl nog eens 285 aanvragen in behandeling zijn.

De betalingsprovider houdt zich al enige tijd bezig met cryptobetalingen en werkt samen met Wirex en BitPay om cryptokaarten te maken, hoewel er geen cryptocurrencies door het netwerk van MasterCard zijn verplaatst.

De aankondiging van MasterCard is de laatste van een reeks institutionele acceptatie van cryptocurrencies die de afgelopen weken is gekomen. Deze week kondigde Tesla een aankoop aan van $ 1,5 miljard Bitcoin uit zijn kasreserve, eraan toevoegend dat het binnenkort Bitcoin betalingen voor zijn auto’s zal accepteren.

Vorige week verdubbelde PayPal het aantal cryptomunten door aan te kondigen dat het cryptobetalingen zal aanbieden aan zijn 26 miljoen handelaren nadat zijn beperkte crypto-handelsdiensten “de verwachtingen overtroffen”.

Een week eerder bevestigde Visa voorzitter en CEO Al Kelly tijdens zijn winstoproep in het eerste kwartaal zijn inzet voor cryptobetalingen en onrampen.

Speculatie over welke andere technologiebedrijven de volgende zullen zijn die het cryptocurrency konijnenhol zullen betreden, is ook begonnen, waarbij financiële dienstverlener RBC Capital Markets stelt dat Apple in de voetsporen van Tesla moet treden. RBC-analist Mitch Steves schreef aan klanten dat het ontwikkelen van een crypto exchange in de Apple Wallet een aanzienlijke nieuwe markt voor groei zou creëren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).

Meer Cryptocurrency nieuws.