Marktwaarde van meer dan 70% van tokens is minder dan ICO-opbrengsten

//Marktwaarde van meer dan 70% van tokens is minder dan ICO-opbrengsten

Marktwaarde van meer dan 70% van tokens is minder dan ICO-opbrengsten

De marktwaarde van meer dan tweederde van alle crypto-tokens is lager dan het bedrag dat de desbetreffende tokens hebben opgebracht via hun initial coin offerings (ICO’s), zo blijkt uit een rapport van crypto-onderzoeksbedrijf Diar. Uit het onderzoek, waarbij gebruik gemaakt is van gegevens van TokenData over de ICO-opbrengsten, blijkt dat de huidige marktwaarde van 402 van de 562 onderzochte tokens verliezen geboekt hebben.

De gezamenlijke opbrengst van de ICO’s van deze 402 tokens bedroeg volgens het rapport meer dan $8,2 miljard, terwijl de huidige marktwaarde van deze tokens op het moment van onderzoek slechts $2,2 miljard bedroeg. Dit vertaalt zich in een verlies van $6 miljard ten aanzien van het geld dat men in de ICO’s gestoken heeft.

marktwaarde_van_meer_dan_70_procent_van_tokens_is_minder_dan_ICO-opbrengsten_grafiek

Bovenaan het rijtje van de grootste verliezers staat Sirin Labs, dat met haar ICO $158 miljoen ophaalde, maar waarvan de marktkapitalisatie momenteel niet meer dan $17 miljoen bedraagt. Het Israëlische Sirin Labs was een startup die een blockchain-telefoon ontwikkelde maar de concurrentie moest dulden van HTC, dat met de HTC-Exodus ‘s werelds eerste blockchain-smartphone aankondigde.

Naast de verliezers toont het onderzoek van Diar ook de tokens die middels een ICO zich omhoog hebben gewerkt naar de lijst van de 15 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Ook al bedraagt de gezamenlijke marktwaarde van Cardano (ADA), IOTA (MIOTA), TRON (TRX) en NEO (NEO) 80% minder van wat het was op het hoogtepunt, hebben deze tokens met een ICO-opbrengst van bij elkaar opgeteld $137,3 miljoen en een huidige marktwaarde van meer dan $6,4 miljard een investeringsrendement van meer dan 4.500%.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-30T05:20:49+00:00september 30th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie