Marktupdate: Bitcoin koers, Ethereum en BTC Dominance

//Marktupdate: Bitcoin koers, Ethereum en BTC Dominance

Marktupdate: Bitcoin koers, Ethereum en BTC Dominance

Bitcoin is na een korte periode boven de 7000 dollar weer terug gedoken naar een bekend prijspunt. De prijs schommelt nu rond de $6400 per BTC. De koers van ether (ETH) nam de afgelopen tijd een flinke duik. Één van de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, deed ook een duid in het zakje door te zeggen dat extreme groei in de cryptospace volgens hem verleden tijd was. De afgelopen maanden pakt BTC langzaam weer meer marktaandeel terug van altcoins. De totale markt is op het moment minder dan 200 miljard dollar waard volgens CMC.

Vitalik Buterin en Ethereum

Vitalik reageerde kort na zijn uitspraken via Twitter op de ophef. Hij geeft aan dat hij niet bedoelde dat er géén groei meer mogelijk is, maar x1000 is gewoon te mooi om waar te zijn op het moment. Dat zou een gigantische marktcapaciteit betekenen. Het grote brein achter Ethereum geeft aan dat verdere groei vooral moet komen uit fundamentele verbeteringen en minder vanuit investeerders die snel geld willen verdienen.

To be clear, I never said that there is "no room for growth" in the crypto ecosystem. I said there is no room for *1000x price increases*. A 1000x price increase from today means $200T in crypto, or ~an entire 70% of today's global wealth being in crypto.

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 12, 2018

What I *actually* said is that, because large portions of the population have already heard of crypto, further growth of crypto in any sense must come from *depth* (ie. actual usage), and not bringing in more attention

— Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) September 12, 2018

Bitcoin koers

Bitcoin heeft het voordeel dat er geen persoon is die in zijn eentje zoveel invloed kan hebben op de koers. Er is geen CEO van BTC. De prijsstijgingen en dalingen komen dus vaak voort uit extern nieuws en/of handelaren die een bepaalde strategie hanteren. De prijs van bitcoin ligt op dit moment op het zelfde niveau als een maand geleden. Terwijl iedereen die wat bitcoin bezit sinds begin dit jaar er in euro’s op achteruit is gegaan, is de grote broer van alle cryptovaluta nog steeds de stabielste van alle coins in de space. Altcoins gaan harder onderuit dan BTC.

  • Ether koers 14 aug - 13 septEther koers 14 aug – 13 sept
  • Bitcoin Koers 14 aug - 13 septBitcoin Koers 14 aug – 13 sept

BTC Dominance

Dat altcoins harder onderuit gaan tijdens deze downtrend blijkt ook uit de dominantie van BTC. Het marktaandeel van de grootste cryptomunt ligt op dit moment rond de 57%. Van achteren kijk je een koe in zijn kont, maar het blijkt weer dat je beter in BTC (of een stablecoin) kunt zitten als je enige vorm van stabiliteit zoekt in de cryptomarkt. Zelfs grote alts als ETH en XRP presteren een heel stuk minder tijdens deze trip naar beneden.

BTC dominance septemberBTC dominance september

Bron Blockchainstories

By |2018-09-14T08:13:35+00:00september 14th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie