Bitcoin (BTC) analist Tone Vays zei in een interview dat de recente cryptocurrency marktstijging mogelijk geen specifieke katalysator heeft en dat de koerst nog alle kanten op kan gaan.

Sprekend over een mogelijke ‘aanjager’ van de piek van Bitcoin in de nacht van 2 april, zei Vays dat er niet altijd een trigger is, met als argument dat het alleen maar speculatie zou kunnen zijn en dat “Bitcoin niet anders is dan alle andere activa.”

Vays verklaarde dat hij altijd had verwacht dat Bitcoin escaleerde naar $ 5.000 zodra het de $ 4.200 prijs level overschreed, hoewel hij niet verwachtte dat Bitcoin deze week $ 4000 zou breken. Vays voegt toe:

“Shorts worden geliquideerd, er zijn korte squeezes, meer mensen zijn op de hype gesprongen en veel nieuwsmedia zoeken altijd naar een trigger die grote drops en grote stijgingen te veroorzaken. In meer dan de helft van de gevallen wordt nieuws gelinkt aan iets wat geen trigger nodig heeft om te gebeuren.

Zoals Cointelegrpah eerder vandaag meldde, hebben sommigen gesuggereerd dat investeerders die ponden veranderen in Bitcoin vóór de Brexit – wat gepland is te gebeuren medio april – een mogelijke katalysator kan zijn, terwijl anderen de stijging aan algoritmische handel hebben toegeschreven.

Ook vandaag meldde Bloomberg dat het aantal actieve Bitcoin-portefeuilles steeg in de twee weken voorafgaand aan de rally. In het bijzonder was 40 tot 50 procent van alle Bitcoin in digitale portefeuilles opgeslagen die één tot zes maanden inactief waren, terwijl het gemiddelde sinds 15 maart naar verluidt 10 procent was.