Donderdagochtend bleef de cryptocurrency markt in het groen en bereikte kort een maandelijks hoogtepunt van $2,3 biljoen, het hoogste dat het is geweest sinds 7 september, precies een maand geleden.

Op dit moment is de totale waarde van de cryptomarkt $2,28 biljoen, wat een stijging van 4,57% ten opzichte van de vorige dag vertegenwoordigt.

Bovendien is het totale volume van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur gestegen met $144,33 miljard, wat een stijging van 13,67% weerspiegelt. Ondertussen is het 24-uursvolume van DeFi 12,72% van het totale cryptomarktvolume, terwijl het gecombineerde volume van alle stabiele valuta’s $113,40 miljard is, of 78,5%.

Bron: Coinmarketcap.com

De Bitcoinprijs

Ter vergelijking, vanaf donderdagochtend is de prijs van Bitcoin (BTC) gestabiliseerd onder de grens van $ 55.000, waarmee de winsten van dinsdag en woensdag zijn opgerekt tot een nieuw hoogtepunt.

In feite is de cryptocurrency ruwweg ongeveer $ 11.000 verwijderd van het bereiken van zijn all-time high, en als BTC doorgaat met het maken van vergelijkbare winsten in de komende zeven dagen als het deed in de afgelopen week, kan het binnenkort opnieuw worden verhandeld in de buurt van de all-time high prijs van $ 64.863 die het bereikte op 14 april 2021.

Bron: Coinmarketcap.com

Terwijl BTC nieuwe stappen blijft zetten, blijft de totale gesloten waarde (TVL) in het Bitcoin Lightning Network groeien. Het netwerk is in een jaar tijd met meer dan 1.000% gegroeid tot 165 miljoen dollar in vergrendelde BTC, met het totale aantal TVL op 2.998 BTC vanaf 7 oktober 2021.

Ethereum blockchain

Daarnaast handelt de op een na grootste crypto per market cap, Ethereum (ETH), ook in het groen; het DeFi netwerk is verhandeld op $3.577,84, een stijging van 5,56% in 24 uur en een stijging van 21,02% in de afgelopen zeven dagen.

Onlangs, op 7 oktober 2021, kwam naar buiten dat Auto1 FT, een Duitse financiële partner in de autosector, voor het eerst in Europa gebruik maakt van Ethereum smart contracts om financiering voor auto-aankopen mogelijk te maken.

De zet is bedoeld om zijn core business van voertuigfinanciering te vereenvoudigen door zich te ontdoen van al het papierwerk. Naast het verminderen van kosten en fouten, zal Auto1 FT blockchain-technologie gebruiken omdat het ondoordringbaar en transparant is en zal het gebruik maken van slimme contracten door het financieringsproces heen.

Bitvavo

Wereldwijde economie

Ondertussen blijft Bitcoin zichzelf bewijzen als bestendig tegenover de traditionele volatiliteit van de markt en dreigend toezicht door de regelgevende instanties, terwijl de economische situatie wereldwijd er onzeker uit blijft zien met stijgende rentetarieven en financiële markten die steeds gefragmenteerder worden.

Uiteindelijk heeft de epidemie het bewustzijn vergroot van het potentieel van digitale activa om sociale ongelijkheid te bestrijden, aangezien de waarde van Bitcoin en andere cryptocurrencies intuïtief zijn voor millennials en jongere generaties, terwijl de recente uitval op Instagram en Facebook heeft aangetoond hoe afhankelijk de wereld is van gecentraliseerde diensten.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.