Bitcoin zit vast rond de $ 10.000 met weinig prijsactie, terwijl sommige ether houders zich hebben teruggetrokken uit het DeFi-ecosysteem.

  • Bitcoin (BTC) handelt rond $ 10.100
  • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $ 9.820 – $ 10.339
  • BTC zit onder zijn 10-daagse en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, een bearish signaal voor markttechnici.
bitcoinsep8
Bitcoin handel op Coinbase sinds 5 september.
Bron: TradingView

Weinig actie op de bitcoin-markt tijdens het weekend, maar was een welkome afwisseling van de neerwaartse trend sinds begin september, toen de prijzen op exchanges zoals Coinbase $ 12.083 bereikten.

“Het belangrijkste is dat we de grens van $ 10.000 hebben behouden, en ik verwacht dat we vanaf hier langzaam weer opbouwen”, aldus Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank.

Rupert Douglas, hoofd institutionele verkoop voor cryptomakelaar Koine, sluit een verdere daling niet uit. “Het is nu moeilijk om te zeggen hoever BTC teruggaat,” vertelde hij CoinDesk. “Ik maak me zorgen over aandelen, waarvan ik denk dat technologie zich in een zeepbel bevindt die niet veel verschilt van 2000”, voegde hij eraan toe.

Bitvavo

De aandelenmarkten waren dinsdag wisselend, met enkele hoopvolle cijfers uit Azië, terwijl de Europese en Amerikaanse markten aan het stijgen zijn.

  • De Nikkei 225 in Azië eindigde de dag met een stijging van 0,80%, nadat positieve Chinese handelsbalanscijfers het economisch optimisme in de regio stimuleerden.
  • De Europese FTSE 100 sloot in het rood met 1% omdat zorgen over de Brexit en handelskwesties met de grotere Europese Unie de index lager sleepten.
  • De S&P 500 in de Verenigde Staten verloor 2,8%, terwijl de technologiesector een dalende trend voortzet die vorige week begon, met name Apple die 6,7% daalde.

“Ik denk dat we binnenkort aanzienlijk lagere aandelenkoersen zullen zien, maar BTC zal gecorreleerd zijn aangezien het de laatste keer ook zo was dat aandelen in februari en maart omlaag gingen? Dat is de vraag, ”voegde Koine’s Douglas eraan toe.

De afgelopen maand daalde bitcoin met meer dan 13%, terwijl aandelenindexen, geholpen door de technische sector en verschillende stimuleringspakketten van overheden, beter stand hielden dan de huidige cryptocurrency.

btcvsequitiesonemonth
Bitcoin (goud), S&P 500 (blauw), Nikkei 225 (rood) and FTSE 100 (groen) the past month.
Bron: TradingView

Op de derivatenmarkten is de openstaande interesse in bitcoin-futures gedaald tot het laagste niveau sinds begin juli, momenteel ongeveer $ 3,7 miljard.

`De volumes van Bitcoin-futures waren de afgelopen dagen lager, deels vanwege het US Labor Day-weekend, maar we keerden ook meer terug naar het gemiddelde volumedagen na een aantal grote dagen vorige week ”, voegde Thomas van Swissquote eraan toe. Inderdaad, afgelopen dinsdag piekte het volume op $ 5,1 miljard voordat het afnam.

skew_btc_futures__aggregated_open_interest-7
Bitcoin futures de afgelopen drie maanden.
Bron: Skew

Terwijl bitcoin relatief stil was tijdens het lange Amerikaanse weekend, stal Decentralizad Finance, of DeFi, opnieuw de show in crypto rond het SushiSwap-project, een drama waarvan Thomas hoopt dat het snel kan vervagen. “Voor mij is het belangrijk dat we gewoon een tijdje standhouden en de DeFi-ruimte heeft een paar rustige weken zonder gekke, niet-gecontroleerde projecten die problemen veroorzaken,” voegde Thomas toe.

DeFi-waarde daalt

De op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, ether (ETH), daalde dinsdag, handelde rond $ 336 en daalde met 3,3% in 24 uur vanaf 20:00 UTC (16:00 uur ET).

Voor het eerst in de grafieken van de gegevens DeFi Pulse is de totale waarde die in DeFi is vergrendeld, afgenomen. Het vergrendelde bedrag overtrof $ 9,5 miljard op 1 september, daalde bijna $ 2 miljard op 5 september en herstelde zich daarna enigszins.

defilockedthreemonth
Totale waarde vergrendeld in DeFi in termen van USD.
Bron: DeFi Pulse

“Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de daling van [de] ETH-prijs”, zei Jun Yi, een in Singapore gevestigde DeFi-farmer. “ETH daalde met ongeveer 30%. Er is een trapsgewijs effect, ”voegde hij eraan toe.

Het lijkt erop dat met name etherhouders zich terug beginnen terug te trekken, met meer dan 440.000 ether “ontgrendeld” op 4-5 september na een licht herstel.

ethlocked3month
Ether opgesloten in DeFi de afgelopen drie maanden.
Bron: DeFi Pulse

Aan de andere kant stijgt het aantal bitcoin dat in DeFi is vergrendeld nog steeds en overschrijdt dinsdag de drempel van 80.000 BTC.

btclockedthreemonths
Bitcoin opgesloten in DeFi de afgelopen drie maanden.
Bron: DeFi Pulse