De verguisde Mt. Gox manager Mark Karpeles is op zoek naar een tweede kans.

Karpeles, de auteur van het nieuwe boek “Cryptocurrency 3.0”, is naar voren gekomen als een voorstander van verbeterde beveiliging van de blockchain en bitcoin. “Het is gevaarlijk dat Bitcoin blijft bestaan ​​met de huidige codering technologie,” zei hij in een uitgebreid interview met CoinDesk Japan.

In februari 2014 stalen hackers 850.000 bitcoin van Mt. Ganaarx. De site, oorspronkelijk een ‘Magic: The Gathering’ handelssite, veranderde in een bitcoin exchange en was één van de eerste plaatsen waar veel crypto gebruikers bitcoin kochten en verkochten. Het bedrijf ging failliet. Mark Karpeles kreeg de schuld en de Japanse politie arresteerde hem. De hack was kortom het definitieve moment voor cryptocurrency. In een oogwenk ging de industrie van speelgoed naar een serieuze business.

“Hoewel ik in maart 2019 mijn zaak hebben kunnen winnen, spijt het me zeer dat ik veel schade aan klanten heb toegebracht en de betrokkenen ongemak heb bezorgd,” zei hij.

In het interview beschreef hij de moeilijkheden van het leiden van een populaire exchange vanuit zijn kantoor in Japan.

“Toen ik het management van Mt. Gox in 2011 overnam werkte ik met mensen uit het veld en een team van advocaten uit verschillende landen. Dit om weerstand te bieden aan de systeemproblemen die steeds weer werden ontdekt en het snel toenemende transactievolume van de exchange, “zei hij. “Ik bewaakte 24 uur per dag de website. In die tijd was het fijn als ik 2 uur kon slapen. Omgaan met tijdsverschillen tussen landen betekende dat ik soms een conferentie had gepland voor 2 of 3 uur ‘s ochtends. “

“Misschien hebben de mensen die belast zijn met de exploitatie van de virtuele exchanges nu geleerd om deze druk te beheersen. Een menselijke fout kan echter niet worden voorkomen zolang het risico niet handmatig wordt afgedekt, “zei hij.

Karpeles is van mening dat beheerders de volledige bitcoin beveiliging infrastructuur moeten heropbouwen.

“Er bestaat nog steeds het risico dat de virtuele valuta wordt gestolen, omdat een pc of hardware wallet mogelijk wordt gehackt. Met andere woorden: met de huidige mechanismen en technologieën is het nog steeds onmogelijk om risico’s te elimineren. Innovatie van cryptografische technologie is een must, “zei hij.

“Het gaat om encryptie technologie. Bitcoin zelf heeft vanaf het begin een technologie genaamd ECDSA gebruikt en is nog nooit gehackt, “zei hij. “Omdat het echter moeilijk is om hack schade te elimineren moet je denken dat er ook geen permanent veilige cryptografische technologie is. Het is gevaarlijk dat Bitcoin blijft bestaan ​​met de huidige codering technologie.”

Karpeles wil dat beveiliging net zo eenvoudig – en zichtbaar – is als de overstap van standaard “http” naar websites beveiligd met Secure Socket Layer (SSL) of Transport Layer Security (TLS).

Daarvoor heeft hij de oprichting aangekondigd van een nieuwe startup genaamd Tristan Technologies Co. die deze nieuwe technologie wil gaan bouwen.

Hij zegt dat hij de cryptocurrency wereld nog steeds magisch vindt. En er is nog steeds gefluister van de jongeman die een spelsite heeft overgenomen en een wereldwijde sensatie heeft gecreëerd.

“Zoals ik in mijn boek ‘Cryptocurrency 3.0’ schrijf, ‘houd ik van Japanse animatie, maar een van de meest indrukwekkende films die ik recent heb gezien, is’ The Promised Neverland ”, zei hij. “Het is een verhaal waarin kinderen ontsnappen aan een plek waar ze in de val zitten. Hoe gaat elk kind om met de harde en onvriendelijke realiteit? Ik heb met veel interesse de anime bekeken. ‘

“De realiteit rondom cryptocurrency is ernstig”, zei hij in het interview. “Ik denk echter niet dat een grote organisatie besluit om het op deze manier te doen, maar ik denk dat een systeem dat elke deelnemer keuzes biedt ideaal is.”