Een IT ingenieur heeft zijn Bitcoin fortuin meer dan zeven jaar geleden per ongeluk weggegooid tijdens het schoonmaken van zijn huis.

James Howells, de eigenaar van een afgedankte harde schijf met 7.500 Bitcoin, heeft een nieuw pleidooi gehouden om een ​​stortplaats op te graven en mogelijk het apparaat terug te krijgen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

In 2013 gooide Howells per ongeluk een harde schijf met 7.500 BTC weg tijdens het schoonmaken van zijn huis. De Bitcoin voorraad is afkomstig van mining activiteiten van Howell toen het nog mogelijk was om CPU’s te gebruiken om Bitcoin te minen.

In november 2013 was de Bitcoin op de harde schijf al $ 6,5 miljoen waard en sindsdien heeft Howell geprobeerd het te herstellen.

Volgens de krant Newport, de South Wales Argus, heeft Holler nu een nieuwe oproep ingediend voor het recht om een ​​stortplaats in de stad op te graven.

Na opeenvolgende afwijzingen door de gemeenteraad van Newport heeft Howells de lat hoger gelegd en 25% van de waarde van de verloren Bitcoin aangeboden als een COVID-19-nooddonatie aan de stad. Tegen de huidige prijs van Bitcoin bevat de harde schijf bijna $ 290 miljoen, wat betekent dat de stad ongeveer $ 72 miljoen zou kunnen verdienen als de schijf met succes wordt hersteld.

Volgens Howells heeft hij alleen toegang tot de stortplaatsrecords nodig om de exacte rasterlocatie van de harde schijf te identificeren voor een gerichte doorzoeking van de faciliteit. De IT-ingenieur onthulde ook dat het zoekteam een ​​luchtdichte afsluiting zou creëren om het vrijkomen van giftige stortgassen tijdens het graven te voorkomen.

In een reactie op de mogelijkheid om nuttige gegevens van de harde schijf te herstellen, merkte Howells op:

“Er is geen garantie dat het nog steeds werkt vanwege de omgeving waarin het zich bevindt, maar er zijn dingen die me vertrouwen geven. De buitenkant van de behuizing is mogelijk verroest. Maar de interne schijf, waar de gegevens zijn opgeslagen, zou een goede kans moeten zijn dat het nog steeds werkt. Ik denk dat er nog steeds een kans zal zijn. Maar hoe langer dit duurt, het minder waarschijnlijk wordt dat dit tot de mogelijkheden behoort. “

Ambtenaren van de gemeenteraad van Newport zeggen echter dat de milieurisico’s die aan de opgraving zijn verbonden aanzienlijk zijn, gezien de waarschijnlijkheid dat de oefening geen vruchten zal afwerpen. Als de gegevens niet kunnen worden hersteld, zeggen gemeenteambtenaren dat de stad de rekening moet betalen.

Ondertussen zegt Howells bereid te zijn geld op een geblokkeerde rekening te zetten om de graafkosten te dekken.

Howells is een van de vele Bitcoin eigenaren die in de loop der jaren de toegang tot hun geld hebben verloren. In 2012 gooide Campbell Simpson, een voormalige Gizmodo-redacteur, ook een harde schijf weg met 1.400 BTC, nu $ 53,6 miljoen waard.

Van verloren privésleutels tot het per ongeluk verzenden van BTC om adressen te branden, maar liefst 20% van het huidige circulerende aanbod kan voor altijd verloren gaan. Inderdaad, gegevens van crypto analyseprovider Chainalysis en on chain aggregator Glassnode brengen het aantal verloren Bitcoin tussen 3 miljoen en 3,7 miljoen “munten”.

Onlangs had een student het geluk de privé sleutels van een portemonnee met 127 BTC ter waarde van $ 4,8 miljoen terug te krijgen.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: