Malta introduceert digitale activa-wetgeving

//Malta introduceert digitale activa-wetgeving

Malta introduceert digitale activa-wetgeving

De technologie achter blockchain is in deze tijd een belangrijk focuspunt voor vele overheden. Zo ook die van Malta. De overheid van Malta is een grote voorstander van de blockchain-technologie. Nu heeft de Maltese overheid een specifieke wetgeving ten aanzien van digitale activa ingevoerd. Deze wet zal nog in november dit jaar van kracht gaan.

Malta en de blockchain-technologie

Dat de overheid van Malta voorstander is van de blockchain-technologie is niks nieuws. Er zijn verschillende vooraanstaande blockchain-innovaties, met name die zijn uit China en Japan afkomstig zijn, hun winkels in de afgelopen aantal maanden verplaatst naar Malta. Denk hier aan bijvoorbeeld de cryptocurrency-exchanges: Binance, ZB, Bitbay. Volgens de mede-oprichter van de cryptocurrency-exchange ZB is Malta ’s werelds meest vooruitstrevende natie in cryptocurrency en fintech. Hierom is ZB erg verheugd om deel uit te maken van het ‘blockchain-eiland’. Ze lancering van ZB in Malta staat gepland op dit najaar.

Groot voorstander

Malta ondersteund vele cryptocurrency-projecten en is van plan om dit door te zetten. Hiermee bewijst Malta dat het een groot voorstander is van het cryptocurrency-ecosysteem. Hiernaast zijn er veel gunstige regels in het land ten aanzien van cryptocurrency.

Nieuwe wetgeving

Nu is er een nieuwe wetgeving aangekondigd die in november dit jaar nog van kracht wordt. Dit zijn een tweetal aan nieuwe wetten: de wet inzake innovatieve technologieovereenkomsten en -services (ITAS) en de wet inzake virtuele financiële activa (VFA).

De wet van ITAS heeft de bedoeling om de basis te leggen voor het reguleren van de blockchain-technologie en cryptocurrency op het eiland. Hiernaast zal de VFA-wet ook van kracht gaan. Deze wet zal gericht zijn op het vaststellen van de vereisten en het beleid voor Initial Coin Offerings (ICO’s), met name gericht op de openbaarmaking van de financiële geschiedenis achter zo’n ICO.

Bron Newsbit

By |2018-10-01T03:53:41+00:00oktober 1st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie