Volgens Dan Tapeiro van het in New York gevestigde wereldwijde macrofonds DTAP Capital kunnen handelaren en investeerders in Bitcoin (BTC) te maken krijgen met een tekort in aanbod, aangezien grote bedrijven hun voorraad aan Cryptocurrency vergroten.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

“Tekorten van Bitcoin zijn mogelijk”, tweette de oprichter donderdag. “De Grayscale Investments Trust van Barry Silbert eet BTC op alsof er geen einde is. Als 77 procent van alle nieuw gedolven munten 110 procent wordt, dan is het over. “

De verklaring kwam nadat Grayscale zijn financiële rapport over het derde kwartaal had uitgebracht. Het bedrijf in New York verklaarde dat het voor zijn investeringsproducten voor ongeveer $ 1,05 miljard aan cryptocurrencies had verzameld. Het openbare benchmark aandeel, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), heeft het grootste deel van de genoemde enorme instroom ontvangen van ongeveer $ 720 miljoen.

Ondertussen blijkt uit een jaarlijkse vooruitblik op de financiële rapporten van Grayscale dat het zijn Bitcoin aankopen elk kwartaal verhoogt ten opzichte van het mining supply rate. In het eerste kwartaal van 2020 kocht het bedrijf bijvoorbeeld 27 procent van de Bitcoin mining supply. Dat cijfer steeg tot 70 procent in het tweede kwartaal en 77 procent in het derde.

De heer Tapeiro zag het als een teken van een mogelijk tekort in de toekomst. Het totale aanbod van Bitcoin bedraagt ​​slechts 21 miljoen. Tot nu toe hebben miners ongeveer 18 miljoen BTC tokens gedolven. Bovendien zorgt de neiging van Bitcoin om het aanbod na elke vier jaar met de helft te verminderen, ervoor dat er minder van beschikbaar zal zijn op de open markt.

De macroanalist presenteerde het tekort ondertussen ook als een bullish indicator, en stelde dat handelaren die bearish weddenschappen op Bitcoin plaatsen, verliezen lijden omdat de “prijs naar elk getal kan gaan”.

BITCOIN HODLING SURGES

De uitspraken van de heer Tapeiro kwamen ook te midden van een sterk stijgend Bitcoin “HODLING” -sentiment onder reguliere bedrijven.

Volgens gegevens die zijn verzameld door Bitcoin Treasuries, hebben openbare bedrijven nu ongeveer $ 7 miljard aan BTC in handen. Ze omvatten het wereldwijde betalingsplatform Square, het beursgenoteerde softwarebedrijf MicroStrategy, evenals een particulier hedgefonds genaamd Stone Ridge Asset Management.

Andere bedrijven hebben ook bekendheid verworven op de Bitcoin-markt, maar via GBTC. Dit zijn onder meer Fny Investment Advisers, Boston Private Wealth en Rothschild Investment Corp.

Het spraakmakende accumulatie sentiment verhoogde ook de mogelijkheid van een Bitcoin liquiditeitscrisis als de vraag zou toenemen.

BULLISH BELLS

De toenemende bekendheid van Bitcoin in de portefeuilles van reguliere vermogensbeheerders bevestigde zijn rol als een veilige haven, opslag van waarde te midden van economische onzekerheid.

Beleggers gingen zelf op zoek naar investeringsalternatieven, aangezien ze geen betere opbrengsten konden halen uit de Amerikaanse staatsobligaties en de Amerikaanse dollar. Dat was te wijten aan het rentebeleid van de Federal Reserve dat bijna nul is en de Amerikaanse regering heeft een noodmaatregel van $ 2 biljoen genomen tijdens de coronaviruspandemie.

Nu de economie nog steeds niet uit de “pandemische schok” is, beloofde de Amerikaanse centrale bank om de rente op leningen tot 2023 lager te houden. Ondertussen hoopte het Amerikaanse Congres na de presidentsverkiezingen van 3 november nog een stimuleringspakket uit te brengen. Het staat voorlopig vast.

Bitcoin belooft tegelijkertijd een alternatief voor fiat te worden. Bedrijven zien hun dollarreserves de komende jaren aan waarde verliezen. Dat heeft hen ertoe aangezet een deel ervan opnieuw toe te wijzen aan de cryptocurrency en vergelijkbare producten zoals GBTC.