Maar 52% van Amerikanen denkt zeker te weten wat Bitcoin is

//Maar 52% van Amerikanen denkt zeker te weten wat Bitcoin is

Maar 52% van Amerikanen denkt zeker te weten wat Bitcoin is

De meeste Amerikanen zijn onzeker over de betekenis van ‘Bitcoin’, volgens een onderzoek uitgevoerd door The Knowledge Academy.

The Knowledge Academy biedt opleidingscursussen aan in verscheidene sectoren, zoals IT en financiën. De Britse organisatie heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.135 Amerikanen waarbij de kennis over verschillende financiële termen is onderzocht.

Volgens het onderzoek durfde maar 52% van de onderzochte Amerikanen met zekerheid te zeggen wat Bitcoin is. Geen verrassend resultaat, aangezien het onderzoek aantoont dat het vrij slecht gesteld is met kennis omtrent algemene financiën, laat staan de kennis over cryptocurrency.

Andere financiële termen waar de Amerikanen iets minder onzeker over zijn dan Bitcoin zijn: “index fund” (49%), “stock options” (43%), “annuity” (41%), “mutual fund” (39%) en liquidity (37%).

Aan de andere kant van het spectrum lijken Amerikanen het zekerst over de betekenis van onder andere de volgende termen: “savings account” (88%), “credit union” (76%), “net worth” (72%), “asset” (70%), “liability” (70%), “401k” (70%), “recession” (67%) en “stocks” (65%).

Verder citeert The Knowledge Academy een onderzoek van TIAA, een financiële dienstverleningsorganisatie, waaruit blijkt dat maar 16% van de Amerikanen een hoog niveau heeft van financiële basiskennis vergeleken met 31% onder de Britten.

Joseph Scott, woordvoerder van The Knowledge Academy, geeft aan dat een gebrek aan financiële kennis een negatieve invloed kan hebben op de financiële keuzes die Amerikanen maken over bijvoorbeeld sparen, investeren en vastgoedbeheer:

Elke sector zit vol vakjargon, vooral in de lastige financiële wereld. Het kan daarom als een verwarrend mijnenveld aanvoelen in de omgang met financiële terminologie. […] Gevolg van een gebrek aan kennis van financiële voorwaarden betekent dat Amerikanen niet het bewustzijn en de competenties hebben om tot de best mogelijke beslissingen te komen als het gaat om situaties met betrekking tot sparen, beleggen en vastgoedbeheer. Voor velen is het verwerven van betere kennis van financiële terminologie essentieel om een hogere standaard en levenskwaliteit te bereiken.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-28T16:23:48+00:00september 29th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie