ConsenSys heeft samen met LVMH en Microsoft een blockchain ondersteund platform gebouwd waarmee consumenten de authenticiteit van luxegoederen kunnen verifiëren, volgens een persbericht op 16 mei.

Het consortium zegt dat het systeem, bekend als Aura, is ontworpen om “de hele luxebranche te bedienen met krachtige producten voor tracking en tracing van producten.”

LVMH-merken, waaronder Louis Vuitton en Christian Dior, zijn al bij het project betrokken – en er zijn discussies gaande om Aura uit te breiden naar andere high-end namen binnen de groep. Het nieuwsbericht heeft toegevoegd:

“AURA maakt het voor consumenten mogelijk om toegang te krijgen tot de productgeschiedenis en het bewijs van de echtheid van luxegoederen – van grondstoffen tot het punt van verkoop, helemaal tot tweedehands markten.”

De technologie ziet unieke informatie over elk product dat is opgeslagen in een gedeeld grootboek. Klanten kunnen vervolgens de officiële app van een merk gebruiken om een ​​certificaat te verkrijgen met details over de herkomst ervan.

Volgens de groep biedt Aura – dat is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en Microsoft Azure gebruikt – ook ethische en milieu-informatie, instructies voor productonderhoud en garantieservices.

Het team achter Aura hoopt dat het uiteindelijk ook door rivaliserende luxemerken zal worden gebruikt, waardoor ze een op maat gemaakte service kunnen aanbieden of klantenloyaliteit kunnen versterken. Ken Timsit, managing director van ConsenSys Solutions, voegde toe:

“AURA is een baanbrekende innovatie voor de luxebranche. ConsenSys is er trots op bij te dragen en met LVMH te werken aan een initiatief dat de hele luxe-industrie zal dienen en de belangen, integriteit en privacy van elk merk zal beschermen. “

De rapporten dat AURA in de maak was, kwamen voor het eerst naar voren in maart.

Hoogwaardige merken wenden zich steeds meer tot blockchain om de herkomst van hun producten te bevestigen. Onlangs hebben rapporten gesuggereerd dat het premium drankmerk Ailsa Bay van plan was om een ​​scotch whisky uit te geven die werd getraceerd met een blockchain-gebaseerd systeem.