Longread: Winst maken met Bitcoin? Zo werkt het!

//Longread: Winst maken met Bitcoin? Zo werkt het!

Longread: Winst maken met Bitcoin? Zo werkt het!

Met een lichte stijging van de bitcoin munt in het achterhoofd en de algemene volatiliteit van de hele cryptomarkt is het zinvol om te kijken wat de belangrijkste uitdagingen en valkuilen kunnen zijn in de tweede helft van 2018. Het gokken op een stijging van een enkele munt is het recept om geld te verliezen in plaats van te verdienen. Is het daarom zinvol om eens kritisch te kijken naar toekomstige ontwikkelingen?

Even terugblikken

De ICO-markt van 2017 opende kansen voor een zeer breed publiek om in de positie van belegger of daghandelaar te komen. Dat gebeurde vanwege de goedkopere bereikbaarheid. Omdat deelname aan de reguliere beurshandel vaak een vermogen van ten minste 30.000 dollar vereist om te beginnen, hebben sommige crypto-traders van deze mogelijkheid gebruik gemaakt door met slechts 1.000 te volstaan.

De hype van 2017

De hype gegenereerd door crypto en de massale toestroom van ICO-investeerders hebben veel mensen erg snel rijk gemaakt. Volgens CoinSchedule bevatte het begin van 2018 veel succesvolle ICO’s die fatsoenlijke sommen geld bijeenbrachten:

Bron: CoinSchedule

Tegelijkertijd hebben nog meer beleggers geld verloren: sommige vanwege het hoge oplichtingsniveau (lees: gretigheid) en sommige omdat hun ICO-tokens nooit op beurzen genoteerd waren omdat ze de potentie misten om uit te groeien tot volwassen crypto-valuta, dus nu zitten ze opgescheept met niet-liquide crypto-activa.

Winst maken

Hoe maak je nu, anno 2018, als (beginnende) crypto-belegger winst? Het antwoord lijkt natuurlijk simpel: investeer in een redelijk stabiele munt en hou deze voor langere tijd vast. Je kan natuurlijk ook de ervaring, tips en adviezen gebruiken van degenen die hun sporen reeds lang verdiend hebben. Simon Cocking is een van de bekendere name in de wereld van de crypto-valuta. Zijn ervaring kan helpen om het rendement op je portefeuille te verhogen.

Op de vraag wat de meest efficiënte beslissing voor crypto-investeerders in 2018 om winst te maken is het antwoord helder: zorg voor een goed verdeelde portefeuille. “De slimste beslissing was om begin januari een gelijk aantal van alle top 30 (of zelfs 100) valuta’s te kopen. Deze zet zou je tegen het einde van 2018 zeker een zeer behoorlijke winst kunnen opleveren.” Aan de andere kant, cruciale fouten bestaan nog steeds. De slechtste beslissing voor crypto-investeerders in 2018 is het vast blijven houden aan valuta die eerder zeer winstgevend waren. We hebben allemaal de snelle “opkomst en ondergang” -periode van Bitcoin en Ethereum waargenomen. Bitcoin bereikte meer dan 20.000 dollar en toen zakte de prijs snel naar 5-7.000 dollar, terwijl de Ethereum-prijs bijna 1.500 dollar was.

Paniek

Dus de grootste vergissing was om in paniek te raken en deze valuta te verkopen. Het heeft veel zin om crypto vast te houden, je krijgt nooit winst als je valuta tegen lage en dalende prijzen verkoopt. Eén belangrijk ding om te onthouden voordat je investeert: goed onderzoek doen naar de toekomstige liquiditeit om prijsschommelingen te voorkomen. De belangrijkste factoren om op te letten zijn:

  • token utility: welke problemen lost een bepaald token op?
  • uitwisseling van gegevens
  • acceptatie door verschillende netwerken
  • cryptocurrency regelgeving

Het crypto avontuur

Wat maakt een crypto-investeerder nu een succesvolle investeerder? Welke factoren spelen een rol en in hoeverre speelt de achtergrond van een investeerder een rol? Simon Cocking is hierover duidelijk: “Het is zeker het vermogen geweest om alle lessen die ik heb geleerd van het managen van bedrijven toe te passen in mijn huidige activiteiten. Ik kan bogen op een ervaring van 30 jaar in het nemen van beslissingen. Uiteindelijk is dat de kern van het investeren, de juiste beslissingen nemen op het juiste moment. Geluk is wat dat betreft geen factor, ik geloof meer in het analyseren van gegevens en historische patronen.”

Simon vervolgt door te zeggen dat de manier waarop je met mensen omgaat ook een belangrijk gegeven is bij het bereiken van succes. “Het is belangrijk om andere mensen te behandelen zoals je graag behandeld zou willen worden. Ik heb altijd geprobeerd om mensen te vertrouwen totdat het tegendeel is bewezen. Strategisch gezien vereist dit het toewijzen van kleine hoeveelheden vertrouwen per keer, zodat niemand van je gaat profiteren. In mijn ervaring zijn er veel betrouwbare mensen om zaken mee te doen, en de oplichters en boeven zijn in de minderheid.”

Het profiel van een investeerder

De achtergrond van een investeerder mag dan van invloed zijn, het is zeker geen garantie voor succes. De weg naar succes is er juist een van vallen en opstaan, leren van je fouten en die ervaring toepassen in toekomstige situaties. En fouten heeft Simon als investeerder ook genoeg gemaakt. Sommige zaken zou hij met de kennis van nu dan ook heel anders aanpakken.

“Het gaat erom hoe we dingen accepteren die om ons heen gebeuren. Ik beschouw mijn eerdere beslissingen niet als ‘fouten’, maar als noodzakelijke elementen om me te helpen de wijsheid en inzichten te verwerven die ik nu heb. Goed zakelijk inzicht is een aangeleerde vaardigheid, opgebouwd uit ervaring. Daarom heeft het geen zin om te klagen over wat je twaalf maanden geleden deed of niet deed. We leven in een snel veranderende wereld en we nemen allemaal de best mogelijke beslissingen die we kunnen nemen met de kennis en informatie die we NU hebben! Achteraf is altijd 50/50, maar dat is niet het meest relevante aspect als het gaat om het nemen van beslissingen in realtime.

De kansen in de huidige marktsituatie

De crypto-wereld is een erg drukke plaats en het wordt steeds meer (over)bevolkt door ICO’s. Welke marktkansen worden volgens Simon Cocking nog steeds niet benut door ICO’s en investeerders?

“ICO’s zijn tegenwoordig in bijna elke branche aanwezig” aldus Simon. “De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency is behoorlijk gestegen en aan het begin van 2018 werden er meer dan 400 ICO’s gelanceerd. Maar sommige hebben geen enkele levensvatbaarheid. Wat betreft marktkansen kan ik zeggen dat de meest voordelige diegene zijn die de meting van microtransacties vereisen, en wat kan worden verbeterd door het gebruik van blockchain-gerelateerde technologieën.”

Ook wat betreft de toenemende kans op regelgeving door diverse overheden heeft Simon een uitgebalanceerde mening: “Mijn advies is: regels zijn essentieel, noodzakelijk en heel belangrijk. Ze zullen gebruikers een betere ervaring bieden, beleggers helpen beschermen en oplichters uitroeien. Het is nog steeds een onvolgroeide omgeving en regelgeving is de moeite waard om te implementeren. Als er geen regels zijn voor ICO-projecten, zullen beleggers niet worden beschermd tegen hackers, oplichters en fraudeurs. Iedereen die anders zegt, moet zorgvuldig worden beoordeeld.”

Met een dergelijk antwoord komt de vraag naar voren welke mechanismen of infrastructuren naast de regelgeving in de huidige cryptomarkt er ontbreken. Volgens Simon zou het goed zijn als er meer mensen minder Bitcoin en andere cryptocurrencies bezaten. De huidige marktmanipulatie is nog steeds een probleem.

Rol van SEC

“Alle beleggers willen zeker zijn van symbolische liquidatiemogelijkheden, die erg handig zijn als je een snelle prijswijzigingen wilt voorkomen. Meestal moeten ze wachten voordat tokens op beurzen worden genoteerd om ze te verhandelen. Er zijn echter platforms zoals Bdaq, die het probleem van de liquiditeit met lage tokens oplossen en beleggers de mogelijkheid bieden hun digitale activa onmiddellijk te verhandelen zonder winst te verliezen. Daarom is regulering een goede zaak, en dat geldt ook voor de activiteiten van de SEC, die meer duidelijkheid en begrip zullen brengen over wat wel en niet legitiem is.

Dit is een snel veranderend gebied, en zelfs in het vierde kwartaal van dit jaar en tot 2019 zouden we een duidelijker stappenplan moeten gaan maken met wat tokens zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt. Dit alles zal meer en meer investeringen van traditionele beleggers met zich meebrengen, omdat de cryptomarkt in zijn geheel het risico loopt.” Zo, daar is je antwoord op de kop van dit artikel.

Bron Manners

By |2018-09-01T11:41:26+00:00september 1st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie