Longread: Gaat de Bitcoin opnieuw door het dak? We zochten het voor je uit

//Longread: Gaat de Bitcoin opnieuw door het dak? We zochten het voor je uit

Longread: Gaat de Bitcoin opnieuw door het dak? We zochten het voor je uit

Nu de aanwijzingen steeds sterker zijn dat de Bitcoin bezig is aan een volledig herstel na de dramatische koersdaling in de eerste zes maanden van dit jaar, is het interessant om te kijken of de markt aanwijzingen prijsgeeft die mogelijk duiden op een verdere stijging. Natuurlijk zal elke cryptocoin-goeroe beweren dat hij of zij exact weet te voorspellen hoe de waarde zich gaat ontwikkelen, kan het geen kwaad om kritisch te kijken naar de marktsituatie. In de huidige markt zijn er juist een drietal aanwijzingen die serieus wijzen richting een verdere koersstijging.

Als je de koersontwikkeling en het nieuws rondom BTC en andere digitale valuta volgt, dan weet je dat het iets complexer is dan de theorie van vraag en aanbod. Ook gebeurtenissen, initiatieven en nieuwe ontwikkelingen kunnen de prijs van de munt behoorlijk beïnvloeden. Zelfs berichtgeving op social media kan een behoorlijke impact hebben. Om een goede indicatie te kunnen geven van wat realistisch is, zijn een aantal factoren van belang:

  • Dominantie van BTC
  • Introductie van een ETF

Hoe dominant is BTC?

Het marktaandeel van Bitcoin keert langzaam terug naar bijna 50 procent, het zijn de  niveaus van voor de bull-run van december 2017 die al enige tijd niet meer zijn waargenomen. Destijds resulteerde dat in een all-time high van bijna 20.000 dollar. De terugkeer van de dominantie van het Bitcoin-marktaandeel valt samen met een ongeëvenaard niveau van hashkracht gericht op het Bitcoin-netwerk. Dit zit nu op een totale hashpower van meer dan 50 quintillion hashes per seconde. Daar heb je dus een mega computer voor nodig, iets wat je niet even op een zolderkamertje doet.

Gegevens via CoinMarketCap tonen aan dat de “Bitcoin Dominance Index”, of het totale percentage marktkapitalisatie van Bitcoin, momenteel 47,4 procent bedraagt ​​- een cijfer dat sinds 20 december 2017 niet meer is waargenomen. De recente toename van het marktaandeel van Bitcoin is versneld door een aantal positieve factoren op de markt, met name de hype rond het komende SEC-besluit over de toekomst van Bitcoin ETF’s.

Waarom is Bitcoin-dominantie van belang?

De Bitcoin-waarden hebben onlangs een klap gekregen met het bearish sentiment, waardoor BTC in de laatste week van juli 2018 van meer dan 8.000 dollar naar bijna 7.000 dollar is gekelderd. Ondanks de plotselinge prijsdaling, blijft de Bitcoin-marktdominantie toenemen met bijna 10 procent sinds begin juli.

Bitcoin dominantie is een belangrijke indicator en wordt veelvuldig gebruikt in de cryptocurrency markt als een defacto crypto / fiat-brug naar altcoins en andere crypto’s via handelsplatformen en makelaars.

Het betreden van aanzienlijke hoeveelheden fiat-kapitaal in de markt voor cryptocurrency komt meestal overeen met een stijging van de Bitcoin Dominance Index. We zagen dat tijdens de aanloop naar de december 2017 all-time high. De Bitcoin Dominance Rate steeg toen van 38 procent naar 66,5 procent.

Crypto Miners cashen in op Bitcoin

De recente neerwaartse druk op de Bitcoin-prijs lijkt weinig of geen effect te hebben gehad op de hoeveelheid computerkracht die is gericht op het Bitcoin-netwerk. Om dit nog duidelijker te onderstrepen: de hashrate is momenteel bijna 50 EH / s, bijna vier keer de piek van 13 in 2017 EH / s.

De dramatische toename van Bitcoin hashpower vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van het geïnvesteerde kapitaal in het Bitcoin-netwerk. De toename van Bitcoin hashpower in het afgelopen jaar is ruwweg gelijk aan 2,3 miljoen SHA-256-eenheden, veel groter dan schattingen van het totale aantal hardware-eenheden die momenteel in circulatie zijn.

Hoewel een recente daling van Bitcoin-waarden kopers ontmoedigd zou kunnen hebben om rechtstreeks Bitcoin aan te schaffen, zou de huidige beloning voor het succesvol minen van een blok kunnen dienen als een stimulans om miners te stimuleren. De huidige beloning is omgerekend 90.000 dollar (12.5 BTC). De huidige marksituatie moet dus gezien worden als een kans om meer BTC te verwerven, anticiperend op een bull-run in 2018 die ongetwijfeld voor een behoorlijke waardestijging richting 250.000 dollar kan betekenen.

–> Lees ook: ‘Feit of fictie, gaat de Bitcoin naar een half miljoen in zes jaar?’ <–

Wat is een ETF?

Naast de dominantie van BTC is de verhandelbaarheid en beter nog, de eenvoud waarmee instituationele beleggers kunnen investeren in cryptocoins van belang. Een ETF komt hieraan tegemoet. In het kort komt het erop neer dat je dan niet investeert in de munt zelf, maar gaat speculeren op een waardestijging of waardedaling. Het geregistreerd krijgen van een ETF fonds is geen kinderspel. De gebroeders Winkelvoss kunnen hierover mee praten. Hun poging werd afgewezen, maar er zijn meerdere partijen die op de achtergrond werken aan een succesvolle realisatie.

Tegenslag of even pas op de plaats maken?

Canconnord, de grootste beleggingsfirma in Canada, heeft echter gezegd dat de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) hoogst onwaarschijnlijk is in 2018. In een officieel rapport getiteld “Blockchain and Digital Assets: US Equity Research”, schrijven Canecord-onderzoekers Michael Graham en Scott Suh het volgende:

“En hoewel de VanEck SolidX Bitcoin Trust, door velen gezien als de meest formidabele kandidaat voor een mogelijke goedkeuring, wordt algemeen aangenomen dat de SEC zijn deadline zal verlengen. In dat geval zal een beslissing kan pas in maart 2019 worden genomen. Ondertussen merken we op dat andere bitcoin-gebaseerde effecten (bijv. Bitcoin Tracker One) reeds in mei 2015 beschikbaar waren voor verhandeling op gereglementeerde beurzen in Zweden, terwijl men in Canada al werkt aan een eigen bitcoin ETF-product, de Evolve Bitcoin ETF. ”

Waarom een ​​Bitcoin ETF niet waarschijnlijk is in 2018

Historisch gezien was de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) terughoudend in het goedkeuren van ETF’s op basis van opkomende activa en grondstoffen. In het geval van Bitcoin, zoals te zien in de afwijzing van de SolidX Bitcoin ETF en de Winklevoss Bitcoin ETF in 2017 en 2018, geeft de SEC er niet de voorkeur aan om er haastwerk van te maken.

CBOE

Hoewel de VanEck-SolidX Bitcoin ETF en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) Bitcoin ETF naar verluidt een grote kans hebben om door de US SEC te worden goedgekeurd, zal de commissie haar beslissing niet openbaar maken tot de laatste deadline, februari van 2019.

De vertraging van de beslissing van de Amerikaanse SEC om VanEck-SolidX en CBOE Bitcoin ETF’s goed te keuren of te verwerpen, zou een negatief effect kunnen hebben op de kortetermijnprijsontwikkeling van BTC en de rest van de cryptomarkt, die grotendeels afhankelijk is van de beweging van haar meest dominante cryptocurrency. Die effecten zien we nu al. In nog geen 24 uur heeft de munt al 8 procent moeten inleveren en staat nu op een koers van 5608 euro. Een dipje dus al gevolg van het uitblijven van een beslissing van de SEC. Was die goedkeuring er wel gekomen dan was er waarschijnlijk sprake geweest van een forse stijging.

Een positieve afleiding van de Bitcoin ETF-sage is dat de markt nooit het vertrouwen heeft getoond dat beleggers wel toonden voor de ETF’s van VanEck-SolidX en CBOE Bitcoin.

Geschiedenis

Canaccord-onderzoekers benadrukten dat vanwege de geschiedenis van VanEck en CBOE in de omgang met gereguleerde Amerikaanse markten en de Amerikaanse SEC, hun Bitcoin ETF’s waarschijnlijk door de SEC zullen worden goedgekeurd. De twee ETF’s hebben een volledige verzekering, gegarandeerde veilige opslag voor beleggers en, het allerbelangrijkste, zijn niet afhankelijk van een enkele crypto-uitwisseling voor de waardering, iets wat er uiteindelijk toe leidde dat de Bitcoin ETF van Winklevoss werd afgewezen.

Instellingen tonen belangstelling

Sinds begin 2018 hebben de grootste bedrijven in de cryptocurrency-sector, waaronder Coinbase en Ledger, zich gericht op het ontwikkelen van een reeks institutionele producten, om grootschalige institutionele beleggers te helpen om zich in te zetten voor de cryptocurrency-markt. Canaccord-onderzoekers verklaarden dat de suggesties van Coinbase, bewaaroplossingen die zijn ontwikkeld door Ledger en BitGo, en de ETF-aanvraag van VanEck, institutionele investeerders hebben wakker geschud en daardoor de vraag naar digitale valuta zullen blijven verhogen.

Bron Manners

By |2018-08-10T10:24:09+00:00augustus 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie