Litcoin-oprichter legt uit waarom je wél in Bitcoin moet investeren

//Litcoin-oprichter legt uit waarom je wél in Bitcoin moet investeren

Litcoin-oprichter legt uit waarom je wél in Bitcoin moet investeren

Beleggen in altcoins? Koop eerst een hele bitcoin munt, maak je dan pas druk om de rest. Het klinkt als een vreemd advies en toch is dat wat Litecoin-maker Charlie Lee adviseert aan iedereen die in de markt voor altcoins wil stappen. Hoe vreemd het ook klinkt uit de mond van een concurrerende producent van altcoins, ergens heeft hij groot gelijk.

Het is gebruikelijk dat ervaren beleggers, nieuwkomers adviseren om zwaar te investeren in bitcoin en – afhankelijk van hun wensen, pas om een later moment te investeren in andere digitale valuta. Een dergelijk advies wordt vaker gegeven, met name door de diehard bitcoinfans. Dat het nu juist Charlie Lee is die een dergelijke uitspraak doet, is niet zo verwonderlijk. Het vraagt wel om wat nadere uitleg.

“Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoins bestaan. Er is zelfs niet genoeg BTC om ELKE miljonair in staat te stellen 1 BTC te bemachtigen. Dus voordat je een andere munt koopt (inclusief LTC), probeer dan eerst één BTC te bezitten, “zei hij. “Als je één BTC hebt, koop dan alle shitty coins die je wil!”

Litecoin, het netwerk dat Lee in 2011 creëerde als een vork van Bitcoin, heeft zichzelf altijd gepromoot als een betaalnetwerk, het zogenaamde ‘silver to bitcoin’s gold’, in plaats van een directe concurrent te willen zijn van de bitcoin munt.

Lee bezit geen LTC

Lee, zoals CCN meldde, onthulde in december dat hij zijn volledige LTC-belang had verkocht. Een stap die hij maakte kort voordat de markt voor cryptocurrency hard onderuit ging. De voormalige ingenieur van Coinbase, die nu volledig werkt aan Litecoin, zei dat hij zijn LTC-belang verkocht om te voorkomen dat er in de toekomst sprake zou kunnen zijn van belangenverstrengeling.

“Als ik een tweet de wereld in stuur over de koers van LTC of zelfs alleen maar goed of slecht nieuws deel, krijg ik snel te horen dat ik dat zou doen uit persoonlijk belang,” zei hij. “Dus in zekere zin is het voor mij een belangenconflict om LTC vast te houden en te tweeten omdat ik zoveel invloed heb.”

Controversieel

Die beslissing was ongelooflijk controversieel binnen de Litecoin-gemeenschap. Lee, echter, verdedigde zijn advies in antwoord op critici. “Het punt hier is de risicofactor. Het bezit van andere munten is veel risicovoller. BTC bezitten is meer een vaste gok. Dus voordat je speculeert, investeer eerst in iets solide. En nee, ik noem LTC zeker geen shitcoin.”

Bron Manners

By |2018-07-30T07:39:28+00:00juli 30th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie