De in Liechtenstein gevestigde Frick bant lanceert een institutionele dochteronderneming van het cryptocurrency trading platform, DLT Markets.

Volgens de aankondiging van de bank zal DLT Markets institutionele beleggers “voorzien van volledig gereguleerde en veilige multi-exchange toegang tot de asset klasse van digitale tokens”.

Edi Wögerer, CEO van Bank Frick, verklaarde:

“Met onze spin-off bieden we institutionele klanten een unieke combinatie van een fintech-bedrijf en een bank gereguleerd door de EU [.]”

Roger Wurzel, die eerder werkzaam was bij de ontwikkeling van zijn activiteiten bij Frick bank, is benoemd als de CEO van de nieuwe dochteronderneming volgens de persmededeling. De voormalige blockchain-projectontwikkelaar en medeoprichter van het cloud based accounting bedrijf Styxchange is verantwoordelijk voor business development bij DLT Markets.

Bank Frick, met het hoofdkantoor in Balzers, werd opgericht in 1998 en is grotendeels in handen van de Kuno Frick Family Foundation, aldus ook het persbericht. Volgens een ander persbericht van april 2018 rapporteerde de bank in 2017 een nettowinst van 6,3 miljoen Zwitserse frank (ongeveer $ 6,3 miljoen) – bijna dubbele winst van 3,2 miljoen frank (ongeveer $ 3,2 miljoen) geregistreerd in het voorgaande jaar.

Volgens hetzelfde rapport beheert de bank 3,81 miljard francs (ongeveer $ 3,8 miljard) in fondsen van klanten op het moment van publicatie.

DLT Markets is niet de eerste stap van een de bank in de crypto sfeer. Zoals Cointelegraph vorig jaar maart berichtte, biedt Bank Frick ook “directe investeringen” in cold storage van vijf grote cryptocurrencies.

Meer recentelijk werd bekend dat de Liechtensteinische Post AG, de nationale postdienst van het land, plannen heeft om op hun fysieke locaties cryptocurrency exchange diensten aan te bieden.