Leveranciers van Walmart moeten tegen september volgend jaar blockchain gebruiken

//Leveranciers van Walmart moeten tegen september volgend jaar blockchain gebruiken

Leveranciers van Walmart moeten tegen september volgend jaar blockchain gebruiken

Walmart is van plan om (groene) bladgroenten vanaf volgend jaar september te verkopen die gevolgd worden met de blockchain-technologie. Hierdoor zullen sommige leveranciers van één van ’s werelds grootste supermarktketen blockchain moeten gaan gebruiken. Dit blijkt uit een online verschenen persbericht.

IBM Food Trust Netwerk

In een brief die gestuurd is naar de leveranciers staat dat elk bedrijf moet gaan samenwerken met het IBM Food Trust Netwerk. Met dit netwerk is het mogelijk om end-to-end traceerbaarheid in twee (2) verschillende fasen te creëren. Hierdoor wordt het voor Walmart op een snelle manier voedsel te verzamelen. Het traceren van zulke items een extreem moeilijke uitdaging die nu door het netwerk toch mogelijk is gemaakt.

Uitbraak

Het initiatief is voortgebloeit uit een uitbraak die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden in Arizona. In deze uitbraak hebben de autoriteiten van het centrum ziektebestrijding in Amerika de consumenten gewaarschuwd op sla dat in de buurt van de stad Yuma is gekweekt. Hierbij merkte de vice-president voor voedselveiligheid in het land op dat het voor consumenten erg lastig is om precies na te gaan waar hun voedsel is verbouwd.

Directe leveranciers

Nu Walmart de blockchain-technologie wil gaan gebruiken voor een deel van hun producten is het voor de directe leveranciers van groene bladgroenten noodzakelijk om tegen eind januari 2019 een producten traceerbaarheidssysteem te creëren. Indirecte leveranciers krijgen tot eind september 2019 de tijd om het netwerk te integreren met hun eigen systeem.

Walmart heeft in het verleden al gebruik gemaakt van de blockchain-technologie. Dit deden zij destijds in samenwerking met China om de kwaliteit van varkensproducten te verbeteren. Hierdoor is Walmart geen nieuweling in de industrie.

 

Bron Newsbit

By |2018-09-26T07:53:59+00:00september 26th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie