Op dinsdag (20 april) deelde de legendarische Amerikaanse value belegger William H. Miller III zijn laatste gedachten over Bitcoin.

Miller is de oprichter, voorzitter en Chief Investment Officer van beleggingsfirma Miller Value Partners, evenals de portefeuille beheerder van de beleggingsfondsen van de firma “Opportunity Equity” en “Income Strategy”.

Alvorens Miller Value Partners op te richten, richtten Bill Miller en Ernie Kiehne Legg Mason Capital Management op, en zij werkten als portefeuille beheerders van de Legg Mason Capital Management Value Trust vanaf de oprichting in 1982.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat Miller niet de gemiddelde fondsbeheerder is. Zoals CNBC al in juni 2018 opmerkte, Miller’s 15-jarige record (tot 2005) van het verslaan van de S&P 500 is nog steeds een benchmark die geen actieve manager kan evenaren.”

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

In zijn “4Q 2020 Market Letter” (gepubliceerd op 5 januari), had Miller het volgende te zeggen over Bitcoin:

“De Fed voert een beleid waarvan het doel is om beleggingen in contanten in de nabije toekomst in reële termen geld te laten verliezen. Bedrijven als Square, MassMutual en MicroStrategy hebben hun geld in bitcoin gestoken in plaats van gegarandeerde verliezen te lijden op geld dat op hun balans staat. Paypal en Square alleen al kopen namens hun klanten naar schatting alle 900 nieuwe bitcoins die elke dag worden gemined.

“Bitcoin is in dit stadium het beste te beschouwen als digitaal goud, maar heeft veel voordelen ten opzichte van het gele metaal. Als de inflatie aantrekt, of zelfs als dat niet gebeurt, en meer bedrijven besluiten om een klein deel van hun tegoeden te diversifiëren naar bitcoin in plaats van contant geld, dan zou de huidige relatieve stroom naar bitcoin een stortvloed worden. Warren Buffett noemde bitcoin ‘rattengif’. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. Bitcoin kan rattengif zijn, en de rat kan cash zijn.”

Gisteren, tijdens een interview met Kelly Evans, de presentatrice van CNBC’s The Exchange, werd Miller gevraagd hoeveel winst er nog te behalen valt voor Bitcoin.

Hij antwoordde:

“Er zijn veel verschillende manieren om naar Bitcoin te kijken. De eenvoudigste is gewoon vraag en aanbod … Het aanbod groeit 2% per jaar en de vraag groeit sneller. Dat is alles wat je echt moet weten, en dat betekent dat het hoger gaat. Dus… het zal dit soort volatiele dagen hebben. Hij was 20% gedaald van piek tot dal in het weekend…

“Met Bitcoin is volatiliteit de prijs die je betaalt voor prestaties, en ik denk dat het net digitaal goud is… het is een veel betere versie als store of value dan goud… En dan is er $15 biljoen aan negatief renderende obligaties die er zijn… Waarom zou je dat hebben als je iets kunt bezitten dat op zijn minst de potentie heeft om omhoog te gaan?”

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).