Het bedrijf crypto portemonnee onthulde zijn nieuwe, Bluetooth compatibele Nano X ledger op de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De toegevoegde Bluetooth betekent dat de Nano X gemakkelijk kan worden gebruikt met mobiele apparaten, wat een pijnpunt was voor veel gebruikers van de huidige hardware wallet van het bedrijf, de Ledger S.

“Het feit dat we een mobiele applicatie hebben en deze werkt met de Nano X is echt de grote evolutie van de hardware voor deze line-up,” Ledger CEO Eric Larchevêque vertelt dit tegen CoinDesk tijdens een demonstratie van het apparaat.

Door de Nano X via Bluetooth te verbinden, is het mogelijk om de beveiliging van Ledger te hebben, maar met het gemak van mobiel, zei Larchevêque. (Ledger-apparaten slaan sleutels op, maar een externe toepassing op een computerapparaat is nodig om transacties te schrijven en te verzenden.)

Toen we Larchevêque spraken, was hij nog niet klaar om een ​​prijs te bepalen voor de Nano X, maar hij zei wel dat wanneer die live gaat, de prijs van de Nano S zal dalen (deze wordt momenteel verkocht voor $ 69,99). Volgens de website van Ledger zijn er meer dan 1,3 miljoen Nano S apparaten verkocht.

Er is ook meer vernieuwd aan het nieuwe apparaat. Het heeft bijvoorbeeld een iets groter scherm. (Met zo’n klein scherm helpt elke extra pixel bij gebruiksvriendelijkheid.) Het scherm is belangrijk omdat de benadering van Ledger voor beveiliging vereist dat er veel acties worden uitgevoerd op het hardwareapparaat zelf.

“Het is een geavanceerder apparaat”, zei Larchevêque over de Nano X.

De Ledger Live mobiele app zal volgens Ledger beschikbaar zijn op Google Play en iTunes op 16 januari.

Daarnaast heeft de Ledger Nano X ook veel meer geheugen.

Geheugen lijkt misschien niet zo belangrijk voor een hardwareportefeuille. Het slaat immers gewoon publieke private sleutelparen op voor elke cryptocurrency die een gebruiker bewaart, toch?

Fout. Het blijkt dat naarmate nieuwe tokens het hele crypto ecosysteem complexer maken, het voor verschillende software noodzakelijk wordt om met verschillende protocollen te werken. Om de hoge beveiligingsnormen van Ledger te behouden, heeft het bedrijf besloten dat elk protocol een eigen app moet hebben voor het verzenden en ontvangen van munten.

“We hebben veel externe ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen,” vertelde Larchevêque aan CoinDesk. “We willen ervoor zorgen dat deze toepassingen transacties alleen kunnen ondertekenen voor hun eigen privésleutel.”

Dit heeft een extra voordeel, zei Larchevêque. Het betekent dat een gebruiker met één geopende app niet per ongeluk een transactie naar het verkeerde protocol kan ondertekenen.

De Ledger Nano X kan de apps opslaan voor maximaal 100 crypto assets, een zesvoudige toename ten opzichte van de Nano S.

Ledger legt een verklaring af door zijn nieuwe apparaat aan CES te onthullen.

“Het is waar dat CES geen cryptoshow is,” zei Larchevêque, en erkende dat zijn bedrijf de blockchain bubble met deze verschijning heeft achtergelaten, maar hij wijst erop dat Ledger op dit moment in de handen van teveel gebruikers is gekomen om nog steeds te worden bekeken als een nicheapparaat.

CES lijkt het Franse bedrijf te hebben verwelkomd in de bredere wereld van consumentenelektronica. Volgens een persbericht van Ledger heeft CES de Nano X de 2019 “Innovation Award in Cyber ​​Security and Personal Privacy” toegekend.

Larchevêque zei:

“Als je meer dan een miljoen klanten hebt, zit je echt in consumentenelektronica.”