De langverwachte update van het Bitcoin-protocol, Taproot, wordt geactiveerd wanneer het blok #709.632 bereikt, naar verwachting rond 16 november. Het zal veel verbeteringen brengen door ECDSA-handtekeningen te vervangen door Schnorr-handtekeningen, waardoor de privacy, schaalbaarheid en veiligheid worden verbeterd en de kosten omlaag gaan.

De Bitcoin-community hoopt al een tijdje op deze upgrade. De besprekingen en ontwikkeling van de Bitcoin-verbeteringsvoorstellen, BIP 340, 341 en 342, zijn in januari 2020 begonnen. De implementaties en samenvoeging met Bitcoin Core zijn eind 2020 voltooid, waardoor de gemeenschap nog de laatste stap moet zetten: het kiezen van een methode voor de activering en de uitvoering ervan.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

In het recente rapport van Arcane Research wordt commentaar gegeven op het belang van deze verbetering en de activering ervan:

Taproot is de meest significante upgrade van het Bitcoin-netwerk sinds de SegWit-upgrade van 2017. De activering werd overeengekomen in juni van dit jaar nadat het de steun kreeg van 90% van de gekwalificeerde blokken gemined over een periode van twee weken.

Het voorstel van de taproot werd gedaan door de ontwikkelaar Gregory Maxwell, die op zoek was naar manieren om een nieuw systeem van transacties te creëren op basis van slimme contracten voor Bitcoin. Zijn oorspronkelijke idee luidt:

Ik geloof dat deze constructie de grootst mogelijke anonimiteitsset voor vaste partij slimme contracten mogelijk zal maken door ze te laten lijken op de eenvoudigst mogelijke betalingen. Het bereikt dit zonder enige overhead in het gewone geval, zonder beroep te doen op schetsmatige of onpraktische technieken, zonder extra interactierondes tussen contractdeelnemers, en zonder de duurzame opslag van andere gegevens te vereisen.

Taproot voorziet in een nieuw type output met een enkele ondertekeningsleutelvorm, waardoor de transactieprocessen veranderen. Dit vertaalt zich in verbeteringen voor superieure privacy, lagere kosten, flexibelere multi-sig, en de beschikbaarheid van bitcoin om aan meerdere scripts tegelijk vergrendeld te worden.

River Financial legt verder uit dat “Aangezien het Lightning Network vertrouwt op 2-van-2 multisig, maakt Taproot het onmogelijk om te onderscheiden welke transacties Lightning kanalen creëren.”

Bij het uitgeven van bitcoin van een Taproot output, hoeft de uitgevende partij niet elk mogelijk script te onthullen dat de bitcoin had kunnen ontgrendelen; alleen het script dat ze daadwerkelijk hebben gebruikt. In de meerderheid van de gevallen zullen Taproot-gebruikers waarschijnlijk de pay-to-public-key optie gebruiken, waardoor ze alle back-up opties die ze gepland hebben privé kunnen houden.

Een nieuwe manier om Bitcoin te kopen

De update introduceert Pay-to-Taproot (P2TR) als een nieuwe manier om bitcoin te gebruiken, die ruimte bespaart op de blockchain door bitcoin te vergrendelen aan een publieke sleutel in plaats van de hash van de publieke sleutel. Om dit efficiënt te laten werken, creëren de handtekeningen van schnorr een enkele hoofdhandtekening en publieke sleutels.

Bitvavo

Dit staat tegenover de peer-to-peer transactie waarbij twee publieke sleutels en twee handtekeningen worden gegenereerd, of meerdere sleutels en handtekeningen voor multi-sig transacties, plus leidt tot een traceerbaar transactierecord op de blockchain en hoger gebruik van opslag en kosten.

Om Pay-To-Taproot transacties te laten werken, voegt BIP 342 nieuwe scripts toe die “gebruikt worden om Taproot spends en Schnorr handtekeningen te verifiëren, en ze zijn gezamenlijk bekend als Tapscript”, legt River uit. Tapscripts maximaliseren de flexibiliteit van P2TR-uitgaven, wat verdere upgrades mogelijk maakt en de weg vrijmaakt voor Bitcoin om zich te blijven aanpassen aan behoeften en verbeteringen in de toekomst.

Zoals Bitcoin Magazine laat zien, heeft het gebruik van P2SH “twee belangrijke nadelen. Eén, het is data zwaar, vooral als er veel voorwaarden zijn. En twee, het is slecht voor de privacy. Iedereen komt alle verschillende manieren te weten waarop geld had kunnen worden uitgegeven, wat bijvoorbeeld kan onthullen wat voor portemonnee is gebruikt en misschien nog wel meer.”

Schnorr-handtekeningen zorgen voor betere privacy en veiligheid dan ECDSA-handtekeningen doordat ze op minder aannames berusten en de handtekeningvervalsing tegengaan. Voorheen zagen contracten met meerdere handtekeningen er anders uit dan contracten met één handtekening. Nu ze op elkaar lijken, verhoogt Taproot de privacy.

BItcoin

De prijs van Bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk stijgen rond de aanpassing van Taproot, maar het zal slechts het begin zijn van meer winstgevende tijden terwijl de gebruikers zich aanpassen aan het nieuwe type uitvoer

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.