Volgens het nieuwe beleid van Google dat op 3 augustus van kracht is geworden, mogen adverteerders die cryptocurrency exchange en wallet diensten aanbieden hun producten weer op de markt brengen.

Echter geldt dit helaas alleen voor de Amerikaanse markt en zijn consumenten.

De multinationale reus verbood crypto en Initial Coin Offering (ICO) gerelateerde advertenties terug in juni 2018, en het bijgewerkte beleid staat gereguleerde crypto-entiteiten toe om hun diensten opnieuw op de markt te brengen. ICO’s zijn echter in de kou blijven staan.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De herziening van het crypto advertentiebeleid van Google werd voor het eerst geschetst in juni en bepaalt dat “adverteerders die cryptocurrency exhanges en wallets aanbieden” die zich richten op Amerikaanse consumenten, hun diensten en producten mogen adverteren als ze aan specifieke vereisten voldoen.

De stap zal zorgen voor extra omzet voor Google’s moederbedrijf Alphabet, hoewel crypto advertenties waarschijnlijk slechts een druppel in de oceaan zullen zijn van de $ 147 miljard aan advertentie inkomsten van het bedrijf.

Google’s strenge eisen zijn ontworpen om louche advertenties en flagrante crypto-zwendel uit te bannen. Adverteerders moeten geregistreerd staan bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) als een “money services business en bij minstens één staat als een money transmitter, of een federale of door de staat gecharterde bankentiteit.”

Bitvavo

Het bedrijf zal geen advertenties toestaan voor ICO’s, DeFi handelsprotocollen of de promotie van het kopen, verkopen of verhandelen van cryptocurrencies. Celebrity crypto endorsements worden ook verboden, wat deels kan helpen met problemen rond fake celebrity endorsements.

Het bijgewerkte beleid van Google verbiedt ook crypto advertenties om te linken naar websites die “cryptocurrency handelssignalen, cryptocurrency investeringsadvies, aggregators of gelieerde sites met gerelateerde inhoud of brokerrecensies hosten.”

Vorige maand kondigde TikTok aan dat crypto gebaseerde promotionele inhoud was verboden als onderdeel van een stap om te stoppen met het adverteren van alle financiële diensten en producten op het platform.

Redditors in de r/Bitcoin subreddit zagen het nieuws dat Bitcoin weer gepromoot kan worden via Google als een “bullish” teken voor de cryptocurrency, hoewel gebruiker “Brief-Music-5825” beweerde dat Google “nep crypto nieuws ook zou moeten verbieden. De hoeveelheid nepnieuws die FUD creëert is ongelooflijk.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.