Kunnen veiligheidstokens Crypto van de Bear Market Blues redden?

//Kunnen veiligheidstokens Crypto van de Bear Market Blues redden?

Kunnen veiligheidstokens Crypto van de Bear Market Blues redden?

Beveiligingstokens zullen crypto redden.

Dat is wat Trevor Koverko, CEO van het cryptoproject Polymath, CoinDesk op een blockchaintechnologiefestival in Toronto deze week vertelde. Daar waren tokenized dividenden het hot topic van de week, zelfs ondanks de baissemarkt in augustus, waarin bitcoin en ether prijzen daalden tot onder $ 6.000 en $ 300, respectievelijk.

Maar Koverko was verre van alleen in zijn opvattingen. Alan Wunsche, CEO van de crypto-startup TokenFunder en mede-oprichter van het brancheconsortium Blockchain Canada, vertelde CoinDesk dat hij gelooft dat tokenized assets de toekomst zijn van kapitaalmarkten.

Van Fintech Canada tot de Blockchain Futurist Conference, honderden mensen gonsden van de manier waarop Canadese regelgevers een aantal zwaar gereguleerde startups toestaan om tokenized-effecten te verkopen aan zowel particuliere beleggers als institutionele beleggers, zolang emittenten grondig know-your- checkt klanten en maakt talrijke risico’s bekend.

Op donderdag kondigde Polymath zelfs aan dat verschillende startups beveiligingstokens zullen lanceren via haar blockchain-marktplaats. Verder is haar partner CORL, een investeringstartup in het aankondigingscohort, van plan om via slimme contracten de maandelijkse inkomsten rechtstreeks aan investeerder ethereum wallets te verdelen. TokenFunder volgde dezelfde aanpak met zijn regulator-goedgekeurde token-verkoop in april.

Koverko zei tokens ontkoppelen van risicovolle transactionele activa zoals bitcoin, waarvan hij gelooft dat ze momenteel worden ondersteund door speculatieve waarde en niet iets echts regelgevers kunnen meten. Hij is echter niet de eerste die token startups suggereert en bitcoin-projecten verschillen, zowel cultureel als juridisch.

Bitcoin Core-ontwikkelaar Eric Lombrozo tweette zijn geloof in mei dat terwijl de cryptocurrency-beweging gaat over het bevorderen van zelf-soevereiniteit, symbolische projecten zich richten op het tokeniseren van aandelen en fysieke goederen.

Het gaat helemaal niet om de techy cypherpunk-beweging, maar om toegeven aan de man. We moeten de regels naleven, zei Koverko, terwijl het toevoegen van de enorme schaal van nieuwe beleggingsaanbiedingen opwindend is op zijn eigen manier. We hebben de markt voor veiligheidstokens één nacht verdubbeld.

In een interview zei het Canadese parlementariër Dan Albas dat de wetgevers de standaarden voor regelgeving met betrekking tot controles op het witwassen van geld herzien, rekening houdend met cryptocurrency. Hij verwacht dat ook meer know-your-customer-eisen in de pijplijn zitten voor Canadese bitcoin-projecten.

Hij vertelde CoinDesk:

Je kunt niet zomaar een gescande kopie van iemands rijbewijs en een foto van hen hebben en beweren dat je je klant kent. We moeten de normen en standaarden van de Canadese financiële sector invoeren om meer te faciliteren keuze in de markt.

Toch is niet iedereen aan boord met pogingen om de blockchain-scene in Toronto te institutionaliseren.

Crypto-veteraan Joseph Weinberg, mede-oprichter van de startup voor makelarijen Paycase en voorzitter van de digital identity-oplossingen startup Shyft dat Polymath ook samenwerkt voor tokenaanbiedingen, vertelde CoinDesk overijverige regelgeving kon het hele ecosysteem doden.

Lessen uit etherie

Wetgevers kunnen voorzichtig zijn om lessen uit de cryptogeschiedenis van Toronto in herinnering te roepen.

Toronto was de geboorteplaats van ethereum, maar Albas speculeerde dat de Ethereum Foundation in Zwitserland is opgericht omdat die jurisdictie soepeler fiscale en regelgevende verplichtingen kent. Als zodanig geloven velen in de verordening dat nu het vegen van Canada de toekomst van Toronto zou kunnen maken of breken als een open source community-hub.

Ik denk dat veel van de Ethereum oprichters en werknemers daadwerkelijk in Toronto wonen, zei Albas. Dat geeft aan dat er iets in het Canadese systeem is dat hun groeimadingen niet heeft bevorderd.

Albas zei dat hij hoopt dat mede wetgevers zullen vragen of er bewijs is dat de andere benadering van Ontario van dergelijk beleid in het voordeel van het publiek is. Hoewel hij, als conservatief lid van de financiële commissie van het Huis dat hij minimale controle geeft, geconfronteerd zal worden met een zware strijd.

Weinberg, die samenwerkt met lokale toezichthouders naast het adviseren van regelgevende instanties in het buitenland, beschreef de conceptversie van een nieuw voorstel van Canada’s Financial Transactions and Reports Analysis Center als waanzin die de lokale blockchain-industrie royaal zou hebben geschroefd.

De ontwerprichtlijnen zouden vereisen dat crypto-startups die betrokken zijn bij transacties met een waarde van meer dan $ 10.000 zich aan nog strengere normen houden en routinematige willekeurige gegevens van de klant aan regelgevers overhandigen. Een terugslag van de crypto-gemeenschap dwong wetgevers om deze maatregelen opnieuw te overwegen.

In de tussentijd blijft Weinberg voorzichtig optimistisch over het vooruitzicht van zowel cypherpunk als institutionele blockchain-innovatie in Toronto. Ter vergelijking van de lokale scène met Silicon Valley of New York City, zei Weinberg dat Canadese concurrenten eerder zullen samenwerken. Hij vertelde CoinDesk:

Het meest interessante van Toronto en Canada, in bredere zin, is ondanks deze terughoudende regelgeving, of op een manier dat het eigenlijk representatief voor het is, is dat omdat Canada zo klein is, we een zeer goed vermogen hebben om samenwerken.

CoinDesk, leider in blockchain-nieuws, is een media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactionele richtlijnen. CoinDesk is een onafhankelijke operationele dochteronderneming van Digital Currency Group, die investeert in cryptocurrencies en blockchain-startups.

Bron Coindesk

By |2018-08-19T09:38:48+00:00augustus 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie