Korea’s grootste Bitcoin Exchange ‘Bithumb’ verkoopt belang voor €305 miljoen

//Korea’s grootste Bitcoin Exchange ‘Bithumb’ verkoopt belang voor €305 miljoen

Korea’s grootste Bitcoin Exchange ‘Bithumb’ verkoopt belang voor €305 miljoen

De grootste cryptocurrenxy exchange in Zuid-Korea; Bithumb, heeft bevestigd dat het meer dan 38% van zijn totale eigendom heeft verkocht aan een blockchain-consortium in Singapore. Het blockchain-consortium heeft hier 400 miljard won, ofwel grofweg €305 miljoen voor neergelegd.

BK Global Consortium

Op 11 oktober is de deal officieel getekend met BK Global Consortium. Dit is een blockchain-beleggingsfirma die is opgericht door BK Global. BK Global is officieel een medische groep voor plastische chirurgie in Singapore.

BK Group de grootste controller

76% van het eigen vermogen van Bithumb wordt door BTC Holdings beheerd. Zij hebben ingestemd om 38% van het eigendom van Bithumb te verkopen aan BK Group, een zet die de BK Group de grootste controller van Bithumb zou maken wanneer de transactie voltooid is.

Gewaardeerde waarde

Volgens het overnamerapport is Bithumb gewaardeerd op een bedrag van meer dan 1 biljoen won, of ongeveer 760 miljoen euro. Door de overname zal  de voorzitter van BK Group, de grootste aandeelhouder van Bithumb zijn, die tevens zelf een early adapter is geweest omtrent cryptocurrency. Tevens heeft hij in augustus dit jaar een eerste ICO-adviesbureau en platform opgericht in Singapore.

Bron Newsbit

By |2018-10-13T07:17:01+00:00oktober 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie