De inflatie in de VS is op zijn hoogst in 40 jaar, deze is zojuist uitgekomen op 7%. De trend uit het verleden suggereert dat de goudmarkt de eerste keuze is voor een hedge tegen devaluatie van de Dollar maar het laatste rapport van de Consumenten prijs index (CPI) zorgt voor een ander beeld daar BTC en ETH in waarde zijn toegenomen en deze voor een mooie >3% en 4,5% zorgden. De cryptomarkt heeft dus duidelijk de voorkeur van velen om zich tot cryptocurrency te wenden.

Dit geldt vooral voor veel burgers met een modaal- tot hoog inkomen die hun liquide middelen en bijna-liquide beleggingen willen beschermen tegen waarde-erosie. Bitcoin, Ethereum, en dergelijke met meer dan 160% waardegroei in 2021, maken nu een betere kans als een geschikt alternatief tegen fiat waardeverlies voor de gemiddelde Amerikaanse belegger.

Maak een account of ga naar trading bot.

De laatste Consumer Price Index grafiek onthult energie (33,3%) als de grootste oorzaak van de inflatie, gevolgd door huisvesting (4,1%), voedselprijzen (>6%), voertuigen, en medische zorgdiensten (>2%). In de VS is de benzineschaarste toegenomen sinds Biden de lokale exploratie stopzette ten voordele van de import.

De FED en de verscherping van controlemaatregelen

Het Amerikaanse Federal Reserve System maakte in november bekend dat het een verdere stijging verwachtte en heeft al stappen gepland om een dergelijke stijging in te dammen. Een van de belangrijkste maatregelen is het optrekken van de rentetarieven om te voorkomen dat in die periode meer wordt geleend.

De regelgevende instantie heeft ook aangegeven dat zij zich wellicht zal ontdoen van een aanzienlijk deel van de staatsobligaties ter waarde van >8 biljoen dollar om overtollige middelen van het publiek te laten vervliegen.

De Fed heeft echter herhaaldelijk volgehouden dat cryptocurrencies risicovolle activa zijn. Nu de burgers mogelijk overstappen op crypto-activa, kan de Fed ervoor kiezen om haar balansreserves vrij te maken, de rente op te drijven en beleggers weg te lokken van cryptocurrency.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Met de voorspelde stijging van de inflatie, hebben velen zoals MicroStrategy’s Michael Saylor, die beweert dat BTC een $100 Trillion Market Cap Asset zal worden, betoogd dat Bitcoin rijp is om te dienen als een hedge tegen de dollar, op gelijke voet met goud.

Tegenstanders menen dat het nog te vroeg is om dit te zeggen, gezien het hoge risico en de volatiliteit, waardoor oude miljardairs het hebben afgeschreven als een louter speculatief activum.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.