Belangrijke conclusies:

  • Verwachting voor een prijsgolf van ADA neemt gestaag toe naarmate de Cardano hard fork van juni dichterbij komt.
  • De Vasil Hardfork gaat schaalfuncties introduceren die Cardano’s TVL een boost geven.
  • De mogelijkheid dat ADA met ongeveer 190% stijgt om $3 terug te winnen blijft sterk.
  • Cardano (ADA) is de laatste tijd het onderwerp geweest van veel marktspeculatie. Vasil Hardfork, de volgende significante Cardano blockchain upgrade die naar verwachting in juni zal plaatsvinden, drijft het marktoptimisme voor de prijs van ADA.
Maak een account of ga naar trading bot.

ADA klaar voor een inkomende stijging

Afgaande op historische gegevens, is de prijs van ADA altijd gestegen op de rug van grote upgrades. Treffend opgemerkt door Cardians, een Cardano-account op Twitter, heeft elk van de laatste drie Cardano hardforks een enorme impact gehad op de prijs van ADA.

De Shelley upgrade in juli 2020, die staking naar de blockchain bracht, ging gepaard met een prijsstijging van 500%. De Mary Hardfork die native tokens en NFT’s mogelijk maakte in maart 2021, deed de prijs van ADA met 1,100% stijgen. Terwijl de Alonzo hardfork van september een prijsstijging van 135% zag.

Veelzeggend is dat gegevens van CryptoRank ook aantonen dat de dagen voorafgaand aan het Hard Fork Combinator Event (HFC) meestal de meest uitbundige prijsactie te zien geven. De prijs van ADA steeg met 67,3%, 227,9% en 111,6% in respectievelijk juli 2020, februari 2021 en augustus 2021.

De Vasil Hardfork wordt een grote stap voor de toekomst van Cardano, net als de andere upgrades. Vernoemd naar de nu overleden Cardano-ambassadeur Vasil Dabov, zal het grote schaalverbeteringen introduceren voor gedecentraliseerde applicaties (dApps), waaronder pipelining.

Charles Hoskinson, de CEO van IOG en mede-oprichter van de Cardano blockchain, heeft ook het belang van de upgrade uitgesproken. Hij verklaarde dat de TVL van Cardano zal stijgen zodra de upgrade live gaat omdat het nog meer dApps zal inluiden.

“Wat de meesten ook niet begrijpen is dat veel Cardano DApps wachten op de lancering van de Vasil hardfork in juni om te kunnen profiteren van pipelining. Dus het lijkt erop dat we nog niets hebben gezien op TVL,” tweette hij.

Hoe ver staat ADA van $3?

Op dit moment lijkt ADA te handelen in grotendeels bearish gebied. De PoS munt wisselt van eigenaar op ongeveer $0,80, een daling van 4,30% in de afgelopen 24 uur. De huidige prijs betekent dat jaar-to-date, ADA 20,6% is gedaald.

ADAUSD Grafiek door TradingView

Cardano’s fundamentals vertonen ook gemengde signalen. IntoTheBlock’s gegevens tonen aan dat aan de huidige prijs, meer dan 67% van de ADA houders met verlies staan. Dit geeft aan dat er meer druk van de verkoopzijde kan komen als de marktsentimenten niet snel veranderen.

Echter, om de all-time high prijs van $3,00 in september 2021 terug te winnen, moet ADA ongeveer 196% stijgen. Met het hardfork event in aantocht over ongeveer twee maanden, is het niet vergezocht dat de prijs van ADA op het punt zou kunnen staan om deze kloof te overbruggen als een immense TVL boost en robuuste netwerkactiviteit worden waargenomen op de blockchain.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.