JPMorgan is optimistisch over Ethereum en zegt dat het op lange termijn de Bitcoin zal overtreffen

De Amerikaanse bankgigant J.P. Morgan is van mening dat Ethereum op de lange termijn “beter zou moeten presteren” dan Bitcoin, omdat het een deel van de groeiende crypto-native economie zou kunnen veroveren:

Bitcoin (BTC) is meer een cryptogrondstof dan valuta en concurreert met goud als waardeopslag, terwijl ETH de ruggengraat is van de crypto-native economie en daarom meer functioneert als ruilmiddel.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Het vermeldt echter ook dat de crypto-koning de gedecentraliseerde financiële hausse heeft doorstaan, die schijnbaar zijn hoogtepunt heeft bereikt op basis van de vertragende groei van de totale waarde die in verschillende projecten is opgesloten.

Eerder vandaag bereikte Ethereum een nieuw hoogtepunt, met een stijging tot $ 2.735 op de Bitstamp beurs, voordat het zijn winst weer inleverde. Ondertussen lijkt de rally van Bitcoin tot stilstand te zijn gekomen, wat zich vertaalt in een krimpende marktdominantie die zich momenteel op een meerjarig dieptepunt bevindt.

J.P. Morgan beweert dat de diepte van de spotmarkt voor Ether zich sneller heeft hersteld van de recente uitverkoop in vergelijking met Bitcoin, wat de bank toeschrijft aan betere liquiditeitscondities op de futuresmarkt.

Bitvavo

De bank wijst DeFi en andere delen van de bloeiende Ethereum-economie aan als de belangrijkste fundamentele ruggensteun voor Ether-tokens:

In combinatie met de aanhoudende groei voor DeFi en andere onderdelen van de Ethereum-gebaseerde economie, suggereert dit een aantal technische maar af en toe belangrijke bullish tailwinds ten opzichte van bitcoin.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).