Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft gezegd dat hen nieuwe cryptocurrency JPM Coin op een dag de consumentenmarkt kan bereiken, meldde CNBC op 26 februari.

Tijdens een vraag en antwoordsessie stelde Dimon naar verluidt dat “JP Morgan Coin intern kan zijn, commercieel kan zijn en het ooit een munt voor de consument kan zijn.” De munt zou naar verluidt gebruikt kunnen worden voor retail betalingen.

De Amerikaanse bankgigant JP Morgan Chase heeft plannen aangekondigd om zijn eigen cryptocurrency te lanceren in een bankbedrijf in de VS op 14 februari. JPM Coin richt zich in eerste instantie op internationale settlements door grote bedrijven waardoor transacties die momenteel een dag of langer duren sneller kunnen worden gedaan dan met bestaande opties zoals SWIFT.

Na de aankondiging heeft JPM Coin zowel voorstanders als tegenstanders gevonden in de cryptocurrency gemeenschap. Deze week suggereerde Bill Barhydt, CEO van cryptocurrency wallet en investing app Abra, dat JPMorgan Chase hun nieuwe initiatief verkeerd had voorgesteld en stelde dat het meer leek op “een grootboek dat bedoeld is voor transacties” dan een munt. Barhydt verklaarde ook dat “als het echt een private blockchain en een eigen munt is dan is het een complete verspilling van tijd.”

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse zei ook dat JPM Coin “het punt mist” van cryptocurrency. Direct na de aankondiging reageerde Garlinghouse op Twitter dat: “zoals verwacht banken hun toon veranderen ten aanzien van crypto. Echter dit JPM-project mist het punt. “

Daartegenover stelde medeoprichter van Reddit Alexis Ohanian dat de recente stap van JPMorgan slechts een indicatie is dat er echte innovatie gaande is, omdat speculanten de sector verlaten hebben. Terwijl hij zei dat de aanstaande release van JPM Coin een goede zaak zou kunnen zijn, merkte Ohanian nog op dat Dimon eerder de grote cryptocurrency Bitcoin (BTC) een oplichting had genoemd.