De vraag naar bitcoin is beduidend hoger dan het daadwerkelijke aanbod en investeerders zouden 1% van hun portefeuille in BTC kunnen stoppen, adviseerde JPM.

Het verhaal dat beleggers 1% van hun portefeuille in bitcoin moeten verdelen als afdekking, heeft steun gekregen van strategen die de gigantische Amerikaanse multinationale investeringsbank – JPMorgan Chase & Co.

De analisten wezen ook op de verdampende liquiditeitsvoorraad, aangezien gigantische instellingen en bedrijven vrij snel aanzienlijke hoeveelheden kopen.

Tot wel 30% rendement per maand!

JPM suggereren: zet 1% in BTC

Een van de meest populaire discussiepunten binnen de gemeenschap is hoe groot het percentage beleggers moet zijn dat aan bitcoin toewijst. Het verhaal varieert van BTC-maximalisten die zeggen dat alle eieren in één bitcoin-mand moeten zitten tot anderen die pleiten voor een bredere diversificatie.

Tot vorig jaar hadden echter maar heel weinig buitenstaanders van de cryptogemeenschap ooit een BTC-blootstelling voorgesteld. Misschien wel de eerste die ermee naar de beurs ging, was de legendarische legacy-investeerder Paul Tudor Jones III na de door COVID-19 veroorzaakte marktcrash.

Sindsdien zijn er meer vertegenwoordigers van het traditionele financiële veld bijgekomen, en de laatste zijn strategen van JPMorgan.

Ze werden geciteerd door Bloomberg en leken enigszins voorzichtig, maar gaven toch aan dat beleggers naar BTC moesten kijken voor een mogelijke afdekking.

“In een portefeuille met meerdere activa kunnen beleggers waarschijnlijk tot 1% van hun allocatie aan cryptocurrencies toevoegen om een ​​efficiëntiewinst te behalen in het algehele voor risico gecorrigeerde rendement van de portefeuille.”

De analisten adviseerden investeerders echter om andere fiat-valuta’s te onderzoeken, zoals de yen of de dollar, als ze een macro-evenement willen afdekken en geen cryptocurrencies, aangezien ze ‘investeringsvehikels zijn en geen financieringsvaluta’s’.

De afnemende liquiditeitsvoorraad van BTC

JPM raakte ook een ander interessant onderwerp aan, dat de afgelopen maanden in populariteit is gestegen: de afnemende liquiditeitsvoorraad van BTC.

Sinds de zomer van 2020 zijn er tenslotte talloze grote namen bij de BTC-rage gekomen. Vanaf nu bezit MicroStrategy meer dan 90.000 bitcoins, koopt Grayscale nieuwe munten op recordniveau, Tesla kende $ 1,5 miljard toe aan het activum en tal van instellingen kochten ook in. .

Tegelijkertijd werd de productiesnelheid van nieuw gecreëerde bitcoins in mei 2020 gehalveerd na de derde halvering ooit. Bijgevolg hadden de torenhoge vraag en het afnemende liquide aanbod invloed op de activaprijs, die sinds het begin van het jaar met 50% is gestegen – zelfs na de laatste enorme correctie.

“Door de onverzadigbare druk aan de koopzijde van op de beurs verhandelde fondsuitgevers, close-end fondsen en grote overheidsbedrijven die Bitcoin aan hun posities toevoegen, overtreft de vraag het aanbod enorm.” – concludeerden de strategen van JPM.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).