Ethereum (ETH) mede-oprichter Joseph Lubin zei dat de Ethereum blockchain in 18 tot 24 maanden ongeveer 1.000 keer meer schaalbaar wordt. Lubin maakte zijn opmerkingen tijdens een interview met Cointelegraph op 11 mei.

Lubin heeft aangegeven dat de ontwikkeling die een dergelijke drastische schaalbaarheid naar het ecosysteem zal brengen, Ethereum 2.0 zal zijn, ook wel Serenity genoemd. Hij legde uit dat de ontwikkeling in vier fasen is verdeeld.

Lubin beloofde ook:

“In een klein aantal maanden zouden we een volledig operationeel testnet moeten hebben en mogelijk hebben we tegen het einde van dit jaar een volledig operationele fase 0 Ethereum 2.0.”

Lubin legde uit dat er meerdere manieren zijn waarop de nieuwe chain met de oude verbonden kan worden, waarbij opgemerkt wordt dat ether-tokens in staat zullen zijn om van de oude naar de nieuwe te gaan.

Lubin sprak ook zijn bezorgdheid uit over ‘proof of stake’ (PoS) en verklaarde dat het grondig is onderzocht om de haalbaarheid ervan te verzekeren voordat de teams aan de implementatie ervan gaan werken. Hij zei dat er nieuwe functies aan de chain worden toegevoegd om deze compatibel te maken met meer gebruiksgevallen, met als voorbeeld private transacties.

Zoals Cointelegraph eerder vorige week meldde, had de CEO van crypto-analysebureau Messari voorspeld dat de overgang naar Ethereum 2.0 pas in 2021 zal plaatsvinden.

Preston Van Loon, mede-oprichter van Sharding ontwikkelingsbedrijf Prysmatic Labs, kondigde vorige week ook aan dat een Ethereum 2.0 testnet beacon blockchain nu beschikbaar is.